FFK Ungdom
FFK Ungdom

Bungelägret 2022

Fallskärm på läger sthlm

Välkommen till Bunge, i mer än femton år har Frivilliga Flygkåren i Stockholms län genomfört det populära flyglägret på Bunge Flygfält.

Gemensamt för alla våra läger är att dom ska bestå av lika många tjejer som killar i åldern 14-18 år.

Även i år har vi upptagningsområde som i första hand omfattar länen i och kring Mälardalen men det finns möjlighet även för dig som kommer från andra delar av landet. Du måste dock själv kunna ta dig till och från Stockholms Centralstation för vidare färder till och från Gotland. Du behöver inte vara medlem i Frivilliga Flygkåren, FFK, eller någon flygklubb för att söka, men om du blir antagen till lägret måste du blir med i FFK innan lägret börjar. (100:- per år)

Instruktörerna och piloterna kommer från FFK, främst från Stockholms län men även andra län finns representerade.

Alla läger är kostnadsfria för deltagarna, inkl. de gemensamma tur- och returresorna mellan Stockholm och Gotland.

I början av juli bär det av från Stockholm till Fårösund för en vecka fylld av flyg, teori, bad och upplevelse. Vi har reserverat plats för 10 tjejer och 10 killar, för några som inte alls har koll på det här med flyg och för några som redan fått blodad tand. Resan till Bunge Gotland börjar och avslutas i Stockholm där ledare från FFK kommer att följa med i båda riktningarna. Inkvartering sker på Bunge Flygfält i flerbäddsrum.

Bunge flygfält (ESVB) är beläget ca fem mil nordost om Visby och strax söder om Fårösunds färjeläge. Området karaktäriseras av de tre korsande rullbanorna som är belagda med betong och asfalt.

Syftet med lägret är att skapa gemenskap, bygga broar och träffa nya i vänner samt ett engagemang i Frivilliga Flygkåren samt ett intresse för flyg.

Datum: 2-8/7

Plats: Bunge flygfält

Lägeravgift: 0 kr (endast medlemskap i FFK krävs)

Ansökningskriterium: Du är mellan 14 och 18 år.

Sista ansökningsdag: 1 maj

Vid frågor: bunge@ffkstockholm.se

Medlemskap i FFK Ungdom kostar 100 kr per år. Medlemskap är obligatoriskt för att kunna delta i FFK Ungdoms verksamhet. Mer om medlemskap i FFK Ungdom hittar du HÄR.