FFK Ungdom
FFK Ungdom

Fredagen den 5e december var det äntligen dags för den efterlängtade julmiddagen som anordnas varje år av Young Pilots Västerås. 14 glada ungdomar träffades på Västerås flygmuseum för att umgås, äta god julmat och dessutom testa sina flygkunskaper. Det blev en riktigt mysig kväll med en hel del skratt, god mat och stämningen blev toppen när man när som helst kunde gå ut i hangaren och titta på bland annat Viggen, SK16 och Lansen. Efter en trevlig kväll var det dags för övernattning på Johannisberg flygfält, för på lördagen skulle 13 deltagare nämligen göra studiebesök på Arlanda!

Under förmiddagen gjorde de studiebesök i flygtornet på Arlanda. Vilken utsikt, man kan till och med se globen om det är fint väder! Guiden berättade en hel del och det märktes att han älskade sitt jobb (tummen upp för det)!

Yp arlanda-1903

Utsikten från flygledartornet.

Yp arlanda-1856

A330 startar bana 19 Right.

Yp arlanda-1859

 

Intresserade ungdomar får lära sig hur trafikledarna jobbar.

Yp arlanda-1911

Nöjda och glada efter att ha varit uppe i flygledartornet!

 

Under eftermiddagen gjorde gruppen studiebesök hos brandkåren! Inledningsvis blev det lite teori, guiden berättade lite om deras verksamhet och vad man kan vara med om under en vanlig dag! Därefter var det dags för det roliga, gruppen skulle nu få ”klämma och känna” på en hel del av deras utrustning! Ungdomarna fick sitta och åka i en av deras (gigantiska) brandbilar, guiden demonstrerade också vattenkanonen (riktigt häftig)! De fick även pröva på att andas i en syrgasmask och tas sig ner från andra våningen med hjälp av antingen ”stången” eller av ”rutschkanan”. Studiebesöket avslutades med fika, därefter var det dags för hemfärd!

Yp arlanda-2015

12 ungdomar+ en brandman utanför den gigantiska brandbilen.

Yp arlanda-1985

Brandbilen var väl utrustad, värmekamera och mycket mer.

Yp arlanda-1957

Yp arlanda-2059

 

En deltagare prövar på att andas i en syrgasmask.

Yp arlanda-2031

 

En annan tar sig ner från andra våningen!

Related Posts