FFK Ungdom
FFK Ungdom

Vinterflygning med FFK Ungdom Stockholm!

Nu är det dags för en av våra återkommande aktiviteter: FiG-övning! Söndagen den 10de december 2023 är det en flygövning med FiG AB Nord igen! Kul va?

Vi ska medverka på som spanare och navigatörer. FiG står för Flyginsatsgrupp och det är dom som rycker ut om det behövs i samhället med allt från kraftledningsinspektioner till sökning av försvunna männsikor. För att bli ännu bättre spanare och piloter så övar flyggrupperna regelbundet och det är just vad detta är, en övning. Vi från FFK Ungdom Stockholm följer med på en FiG-övning där vi har rollen som navigatör och spanare på specifika övningsuppdrag som ni får reda på på plats.

Eftersom detta är en flygövning är det bra om du gått antingen grundutbildningen men detta är inget krav. Du är varmt välkommen ändå och du kommer få extra stöd om du inte gått tidigare utbildning.

FFK Ungdom Stockholm kommer bjuda på lättare lunch och fika och vi ledare finns självklart på plats för att hjälpa till med allt från kartpreparering till briefing med piloterna. Du kommer få mer info när vi skickar ut antagningsbesked strax efter ansökan stänger

Det finns begränsat antal platser. De som fått plats på tidigare FiG-övningar i år kommer inte att bli tilldelade en plats.

Har du frågor eller funderingar så mejla till stockholm@ungdom.ffk.se
Ansökan är nu stängd! Tack till alla som sökte!

Related Posts