FFK Ungdom
FFK Ungdom

Året 2014 tillsammans med Young Pilots Västerås

Ännu ett år har gått och vi i Young Pilots Västerås skulle vilja avsluta detta år med en tillbakablick, vad har vi egentligen gjort här i länet och vad vill vi göra nästa år?

Under året har vi hunnit med en hel del roliga aktiviteter! Du kommer kanske ihåg att vi påbörjade ett projekt i våras? Vi fick i uppdrag att göra i ordning Young Pilots husvagn så att vi skulle kunna köra Saiteks simulator under exempelvis flygdagar! Målet var att bli klara tills RollOut 2014!

I maj var vi på RollOut 2014 (flygdag) här i Västerås! Ett gäng från Västerås, Dalarna och Stockholm spenderade en riktigt solig dag med att kolla på flygplan och informera om Young Pilots verksamhet. Dessutom hann vi bli klara med husvagnsprojektet och under flygdagen kunde de som ville få pröva på att köra den!

I somras anordnade vi också ett flygläger! 6 glada deltagare spenderade fem dagar på Johannisberg flygfält här i Västerås och de fick vara med om en hel del! Navigation, kartpreparering, bada i överlevnadsdräkt, simulatorflyg, studiebesök och mycket mycket mer (läs mer om lägret i flygbloggen) och detta är bara ett axplock!

I höstas anordnade vi en flygdag/ lägeråterträff där deltagarna skulle få pröva på att navigera och mörkerflygning. Tyvärr var inte vädret på vår sida så mörkerflygningen blev inställd! Trots vädret blev alla nöjda ändå och kvällen avslutades istället med bio!

Sista aktiviteten med oss i år blev en riktigt mysig julmiddag på Västerås flygmuseum samt ett studiebesök på Arlanda med Young Pilots Dalarna. Bättre avslutning på året är nog svårt att få till (läs mer om aktiviteten i flygbloggen)!

Utöver detta har vi även firat den årliga flygsemlan tillsammans på Västerås flygmuseum, gjort studiebesök på bl.a. Scandinavian Airshow där Jacob Holländer berättade om sitt liv som uppvisningsflygare och vi har dessutom spelat paintball med Young Pilots Stockholm (läs mer i flygbloggen)!

Som ni ser så vi har gjort en hel del och nu taggar vi inför året 2015! – Kurser, läger, 10-årsjubileum med ungdomar från hela Sverige och mycket, mycket mer! Kort sagt, det kommer bli ett år fullt av möjligheter! Är det så att du kommer på något du vill göra med oss i Young Pilots, hör av dig! Vi vill veta vad just du är sugen på att göra med oss!

Hoppas du får en riktigt bra nyårsafton så ses vi nästa år!

1978604_10201751283523038_1515050801_n

Den årliga flygsemlan!

Husvagn

Husvagnsbygge!

7

RollOut 2014!

Holländer

Studiebesök på Scandinavian Airshow!

IMG_5979

Segelflyg på lägret i somras!

Untitled design

Studiebesök på DC-3:an Daisy

picFrame

Flygdag i oktober!

10811682_10204404565850009_1255953738_n

Paintball med Young Pilots Stockholm!

Yp arlanda-1840

Julmiddag på flygmuséet!

Yp arlanda-2015

Studiebesök på Arlanda med Young Pilots Dalarna!

 

 

Related Posts