FFK Ungdom
FFK Ungdom

Hej alla glada flygare!

Vi i Yp Stockholm har givits möjligheten att besöka Luftstridsskolan den 6/5, alltså där försvarets stridsflygledare utbildas i Uppsala! Under dagen kommer vi få se hur jobbet som stridsledare är och hur utbildningen går till.

På StrilS utbildas blivande officerare som skall arbeta som luftbevakningsoperatörer eller flygstridsledare på någon av Strilbataljonens StriC (stridslednings- och luftbevakningscentraler). En luftbevakningsoperatör arbetar med övervakning av svenskt luftrum och en flygstridsledare leder våra stridsflygplans aktiviteter i luften.

Då detta är något som kommit in väldigt plötsligt så är det ganska kort tid tills anmälan stänger, så anmäl dig nu så har du säkrat din plats!

Anmälan stänger den 30/4, alltså om mindre än en vecka. På grund av att vi kommer besöka en militär skola kommer denna aktivitet kräva att du har svenskt medborgarskap tyvärr.

Vi ses där!
/styrelsen för Young pilots stockholm

Obs! Datumet har bytts, detta då det framkommit att denna aktivitet krockar med Arlandabesöket som Uppsala med mera har planerat.

Anmälan har nu stängt

Foto: Alexander Gustavsson / Combat Camera / Försvarsmakten

Related Posts