FFK Ungdom
FFK Ungdom

Blekinges Flygdag och Avslutningsmiddag 2016!

För några månader sedan började en ide att växa fram i Young Pilots Blekinge; en ide om en avslutningsmiddag. Genast börjades det planeras, ordnas, ringas och skrivas. När skolan satte igång på riktigt dog tänkandet ut, en stund. Tid gick och inget planerades. Plötsligt en dag vaknade styrelsen med en ny ide. En ide om en flygdag!!

 

Några månader senare, en grå och mulen december-morgon samlades de på Blekinge Flygklubb.

Första intrycket var att vädret var dåligt. Trots det kämpade alla på och till slut blev det flygning, för samtliga 22 deltagare. Morgonen inleddes med en massa pysslande. Plocka upp mat ur kassarna, ställa i ordning borden, allt sådant som hör en middag till.

Klockan tolv var alla på plats och dagen drogs igång på riktigt. Young Pilots Kronoberg, som bjudits in dagen till ära, kom med ett gott humör och mycket energi. Eftersom vi var två län som träffades var det många helt nya ansikten som dök upp, så på gemensamt initiativ sattes några lära-känna lekar igång. Knuten, kortleken och namnlekar stod på menyn, vilket bjöd på mycket skratt och glädje. Under tiden turades vi om, så att fyra personer kunde vara i luften samtidigt. Maskinerna som fick äran att flyga denna mulna december-dag var Diamond Da40 och Da20.

 

När alla hade flugit var det dags för middag. Ett gäng åkte iväg för att köpa pizza, medan resten stannade och diskuterade matte på bfk.

Som tidigare nämnt var den sista delen av flygdagen en sorts avslutningsmiddag. Man måste ju avsluta året på topp! Det bjöds på pizza, glass, bullar och chips, i sann young pilots och FFK-anda.

Under middagen fick vi även finbesök av Torsten som är länsflygchef för FFK i Blekinge. Även han slog sig ned för lite pizza och en bulle. Ett uppskattat besök!

Det var en mysig och stämningsfull middag med trevliga och intressanta diskussioner. Riktigt fräscht. För att alla skulle lära känna alla nya ytterligare lite till delade vi upp oss så gott det gick, så de flesta fick sitta med någon de inte pratat så mycket med tidigare. Trots det var det inte tyst en sekund, vilket känns som ett bra tecken.

 

Trots en styck orolig ordförande blev dagen lyckad. Det var ett gäng glada och mätta ungdomar som lämnade BFK för den här gången.

 

Så här längst ned på sidan skulle jag vilja passa på att tacka alla för det här året. Young Pilots Blekinge och Kronoberg är ett härligt gäng ungdomar med stort engagemang, mycket vilja och enorm styrka. Tack för den här gången! // Agnes Karonen, ordförande i Young Pilots Blekinge.

Related Posts