FFK Ungdom
FFK Ungdom

Blogg från Stockholms besök i linköping

Tidigt på morgon den 21 april samlades vi vid klarabergsviadukten och åkte iväg i två minibussar med kurs mot flygstridsskolan i Linköping. Resan tog ungefär två och en halv timme och det var en trevlig stämning hela vägen. Efter ett stopp i Nyköping var vi framme och mötte 9 flygförare från flygskolan. Vi delades upp 4 grupper och skickades var sin avdelning i ca 35 minuter innan vi blev skickade vidare till nästa.

En av favoriterna var simulator-rummet där vi fick testa på hur det var att spaka en sk60! Det var en rolig upplevelse och på slutet blev det luftstrid!

Vi fick också ta en närmare titt på de riktiga flygplanen inne i hangaren vilket såklart var väldigt häftigt. Vi fick till och med sitta i cockpit!

Det var också kul att prata med eleverna och ställa frågor om pilot yrket. Utöver detta bjöd piloterna på presentationer om de olika vägarna man kan ta som flygförare inom försvarsmakten. Efter att i tackat alla flygförare och lämnade över lite gåvor som tack åkte vi iväg till en närliggande park för att äta lunch, och vädret kunde man verkligen inte klaga på! Dagen avslutades med en guidad tur på Flygvapenmuseet där vi fick särskilt mycket information om kalla kriget och dc3-utställningen. Efter detta var det resa hem igen som gällde och efter en rast och 2.5h bilresa var vi hemma igen.

Sammanfattningsvis var dagen mycket trevlig och man åkte därifrån med nya erfarenheter och kompisar!

/Hampus

Slutligen vill vi i YoungPilots Stockholm tacka flygstridsskolan på malmen, alla elever och lärare som var där och även Linköping Flygvapenmuseum för att ni gjorde vår dag så fantastisk! Lycka till alla ni blivande flygförare, hoppas vi får ses igen!

Bilder tagna av Hampus Norrby och Joakim Svanfeldt

 

 

 

Related Posts