FFK Ungdom
FFK Ungdom

Bungerås 2016, dag 3

Bungerås, blogg dag 3

Återigen så började morgonen med en härlig trumpetfanfar. Sen njöts det av god frukost som grupp 2 hade fixat fram med omsorg och kärlek. Medan grupp 2 plockade undan frukosten så kollade grupp 3 vädret inför dagen och grupp 1 städade. Efter lite sysslor var det dags för morgonens briefing och även en kort genomgång om gårdagen.

Vi delades upp i våra vanliga grupper, A och B, sen hade vi dagens första lektioner. A-gruppen började med navigation ledd av Ingela och Dmitrij samtidigt som B gruppen hade radiokommunikation. A lärde sig hur jorden koordinatsystem ser ut och sedan hur man navigerar på jorden. Bland annat med kompass och transportör. De fick även planera en flygrutt och rita en på deras karta. B gruppen fick träna på bokstaveringsalfabetet och hur man pratar i radio med tornet, speciellt inför landning.

A-gruppen fick nu ha förberedelse för flyg och B-gruppen fick ha navigation.

Sen var det god lunch med personalen från FFK på gräsmattan i det härliga vädret. Idag serverades det asiatisk wok med ris.

A-gruppen fick nu äntligen flyga och navigera med hjälp av kartorna som de hade ritat upp riktningar på. Alla lyckades navigera varvet runt och ta sig hem igen. Under tiden så hade B-gruppen flygförberedelse där de ritade upp en ny rutt på deras kartor.

Sedan var det B gruppen som var uppe och flög, de lyckades också ta sig hem utan att flyga på någon av fallskärmshopparna. Dmitrij var lite smått rädd över att det skulle bli fallskärmshoppar-BBQ på vägen hem, men det var ju inga problem.

Nu håller grupp 3 på att natta planen och grupp 2 lagar mat, själva sitter vi här och tar det lugnt och skönt i soffan medan alla andra arbetar.

En alldeles underbar dag med helt fantastisk flygning precis som det ska vara! / Grupp 1

d3b2 d3b3

På kvällen samlades deltagare och ledare för att åka iväg på ett hemligt studiebesök. Vi satte upp i minibussarna och körde bort en bit längs flygplatsen. Där gick vi genom flygklubben till en annan del av flygplatsen och till den magnifika DC3:an ”Daisy” som många deltagare tittat på med längtansfulla blickar. En av ledarna, Martin, är nämligen ibland styrman på flygplanet när den flygs av ägarna Flygande Veteraner. Tillsammans med Leif ”Kroken” Krogstad, som är mekaniker på Daisy och före detta ledare på I Have a Dream-lägren, berättade han om flygplanet och visade alla deltagarna runt inuti. Alla fick prova sitta i cockpit. Mycket uppskattat!

Senare när många stod och väntade och hade det mysigt utanför planet kom en ambulanshelikopter som skulle tanka. Lägerchef Christer gick fram till dem och frågade om vi inte kunde få komma fram och titta på helikoptern allihop, så vips blev det två utmärkta studiebesök av ett. Inte illa!

IMG_1354

Related Posts