FFK Ungdom
FFK Ungdom

Dag 1: Sommarläger med Young Pilots Blekinge 2016

Dag 1 på Young Pilots Blekinges sommarläger.  

Idag samlades 12 flygintresserade och taggade ungdomar vid Blekinge Flygklubb i Kallinge, förväntansfulla inför de fyra kommande dagarna. Flyg, Boda Borg, teori och massa annat roligt står på schemat inför lägret. 

Dagen började med en samling med information om Young Pilots, FFK och flygklubben. Gruppen såg även en introduktionsvideo, gjord av två ”gamla” medlemmar.

Under invigningen blev vi avbrutna av ett flertal JAS 39 Gripen som lyfte, vilket var uppskattat av ungdomarna. Ledarna var inte riktigt lika roade.

Kort där efter drog vi igång lägrets första teoripass; TBOS. Det gick fort att lära sig för alla, trots en del tekniska problem. Vi var snabbt igång och fotade. Detta passet hölls av Christian Darnell.

Efter första teoripasset kom Daniel och Martin, två skolningselever från klubben, och höll i ännu ett teoripass; denna gång om hur flygplan fungerar. Vi fick gå ut till hangaren, där de plockat av kåporna på två av klubbens flygplan, Da-20 och vår ultralätta. Även detta var mycket uppskattat av de 12 lägerdeltagarna.

Ytterligare en stund senare kom Ingemar Olofsson, före detta flygledare, och berättade om hur det är att jobba i ett flygtorn. Detta var förberedande inför morgondagens besök på ATS.

Efter middagen var det dags för flygpass. Det här flygpasset handlade mest om att lära känna planen samt se hur saker ser ut från ovan, då några av deltagarna aldrig tidigare flugit. Flygturerna var omtyckta av samtliga deltagare.  Efter flygpasset var det dags att hala flaggan och åka tillbaka till F17 och våra logement där vi sover.

På logementet spelade vi kort och hade det allmänt trevligt, innan det var dags att göra sig i ordning för att sova.

Dagen har varit väldigt bra och det har varit väldigt roligt att träffa nya personer. Vädret har idag varit till viss del på vår sida, men lite finare väder hade nog inte skadat.

bild nr 3bild 1bild 2

Related Posts