FFK Ungdom
FFK Ungdom

Dag 1 YP Regionläger Uppsala

Vi började dagen med att mötas vid vakten här vid Uppsala garnison, där vi stod och hälsade på varandra i några minuter. Därefter så fick vi skjuts till vårt logement av lägerledaren Daniel, som berättade lite om garnisonen och vart man fick och inte fick vara, samt fotoregler vilket var viktigt då hela området är ett militärt skyddsobjekt. Vi fick därefter se våra rum och lämna av oss våra väskor samt bädda sängarna. Sen kvitterade vi ut våra grönkläder från förrådet och fick därefter en stund på våra rum för att bekanta oss lite med all den nya utrustningen (två fyllda väskor).

Vi fick allihopa senare lära oss exercis gällande vända sig till höger eller vänster. Även lära oss att marschera, stå givakt, att vända oss helt runt om. Detta var en intressant övning att göra med alla andra, speciellt när vi alla ska försöka göra det tillsammans. Blev också mer spänningsfyllt när de gjorde alla kommandon till en minnestävling där de väl sa allting i en viss ordning och vi skulle försöka komma ihåg det dem sa vi skulle göra. Detta gjorde allting ännu mer roligare att göra dessa övningar med andra deltagaer på lägret.

Exercis Uppsala 2015

Därefter så fick vi marschera runt hela den spännande lägret för att komma till ett hus där en officer väntade på oss. Han berättade för oss alla vad hans jobb var och vad de gjorde i Försvaramakten som hör lite till FFK, vilket visar lite mer variation av vad man kan göra hos Flygvapnet utan att behöva flyga. Som Koordinat, spaning eller anläggninsbeskydd. Allting var väl informerat och intressant att lyssna på och fick tänka lite mer på vad man skulle vilja göra. Därefter det så marscherade vi tillbaka till logementet och fick lite ledig tid. Efter det var det dags för grillning och lära känna lekar. Vid 22:30 ungefär så gick vi tillbaka till logementet. Innan vi skulle gå lägga oss fick vi lite info om morgondagen.

/Kalle, Hampus och Jonathan

Related Posts