FFK Ungdom
FFK Ungdom

Eskilstuna lägret- Dag 3, 4 & 5

Onsdag

Dag 3 på lägret var det dags för studiebesök. Efter en 2 timmars bilfärd med allsång och mycket pratande så var det dags att gå in på Linköpings flygvapenmuseum. Vi möttes av en äldre herre som skulle guida oss runt inne på museet. Det blev en spännande timme med många fascinerande historier och spännande fakta om de olika flygplanen och helikoptrarna. Efter lunch så släpptes ungdomarna lösa för att själva få utforska vad museet hade att erbjuda. På hemvägen så upptäckte ungdomarna att bussarna åkte åt fel håll, vart var vi nu på väg? Men de klarnade snart när de kunde läsa ”cloettafabriken” på vägskyltarna. Det blev mycket godisköpande och när alla var nöjda och glada så blev det middag på Burger King. En spännande dag med många intryck!

DSC04381

 

Torsdag

Den här dagen skulle även den spenderas ute på fältet. Vi halv niotiden ramlade det in 2 FFK-piloter ifrån trakten som skulle vara med och flyga med ungdomarna. När den dagliga tillsynen av flygplanen var slutförd så var det dags för de 4 första deltagarna att ge sig iväg på sin introflygning. Innan lunch hade 8 ungdomar flugit och sedan begett sig upp till klubbstugan för att förbereda eftermiddagens navigation. Lunchen bestod av hamburgare som grillades ute på fältet. Mätta och belåtna så var det dags för dagens andra flygning, vädret visade sig ifrån sin bästa sida med sol och nästan inte ett moln på himmelen. Efter en varm flygdag så var alla lyckliga över att kunna svalka sig i poolen som tillhör segelflygklubben, inte helt fel! Till middag blev det traditionsenligt tacos buffé och efter det film och godis i massor. Tack och god natt för den här dagen!

DSC04367

 

Fredag

Det mesta har ett slut och så även region Mitt-lägret (till allas stora besvikelse). Dagen bestod av att städa alla utrymmen vi varit i, det blir rätt smutsigt efter en veckas läger, och att skriva utvärderingar. Alla deltagare och ledare var trötta men jättenöjda med veckan som varit och det blir nog så att vi ses nästa år igen! Den här veckan är något att minnas!

DSC04404

Related Posts