FFK Ungdom
FFK Ungdom

Frågor och svar om namnbytet

Young Pilots byter namn till Frivilliga Flygkårens Ungdomsverksamhet

Ungdomsorganisationen Young Pilots bytte den 27 september 2020 namn till Frivilliga Flygkårens Ungdomsverksamhet – FFK Ungdom.

Young Pilots, YP, bildades 2005 av Frivilliga Flygkåren med målsättningen att YP skulle bli en fristående ungdomsorganisation för flygintresserade ungdomar. Syftet med ungdomssatsningen var att rekrytera blivande piloter till moderorganisationen.

– Nu har 15 år gått och i takt med att ungdomsverksamheten vuxit har även nya mål och visioner uppstått. Young Pilots och FFK ser fler fördelar av att vara en och samma organisation och därför vill ungdomsverksamheten och FFK fortsatt växa närmare varandra. Att båda delarna av organisationen benämns liknande blir då ett naturligt steg på vägen, säger Felix Jansson, styrelseordförande i Young Pilots.

– Ungdomsverksamheten är otroligt viktig för FFK:s framtid som organisation. Young Pilots har en mycket aktiv verksamhet med närmare 800 medlemmar och många av dem fungerar som spanare i våra flyginsatsgrupper. Genom namnbytet knyts de ännu närmare moderorganisationen och det blir tydligare utåt sett att vi nu samlar all verksamhet under FFK:s flagg, säger Thomas Alexandersson, kårchef för Frivilliga Flygkåren.


Frågor och svar om namnbytet

Young Pilots förkortades tidigare till YP, hur ska Frivilliga Flygkårens Ungdomsverksamhet förkortas?

Den korta versionen av Frivilliga Flygkårens Ungdomsverksamhet är: FFK Ungdom

När skedde namnbytet?

Den 27 september kl. 12.00 bytte ungdomsverksamheten namn från Young Pilots till Frivilliga Flygkårens ungdomsverksamhet.

Hur går vi från YP till Frivilliga Flygkårens ungdomsverksamhet?

Vi kommer att byta namn på redan befintliga sociala medier och dylikt. Du behöver alltså inte följa någon ny sida eller konto på exempelvis Instagram eller Facebook. Smidigt va? 😉

Kommer verksamheten påverkas av namnbytet?

Nej, inte alls. Vi kommer bedriva verksamhet precis som vanligt.

Hur kommer namnbytet påverka mig som medlem?

Namnbytet kommer inte påverka ditt medlemskap på något sätt. Du är fortsatt medlem i organisationen som vanligt utan att behöva göra någonting. Om du följer våra sociala medier kommer det att stå FFK ungdom på våra inlägg istället för Young Pilots. Utöver det kommer ingenting att förändras för dig som medlem.

Vad händer med våra profilprodukter?

Vi kommer byta logga till FFK:s logga. Istället för dubbla uppsättningar profilprodukter kommer nu hela organisationen gå under samma logga på tröjor, märken, kepsar och så vidare. Profilprodukter med ungdomsloggan kommer helt enkelt att bytas ut till FFK:s logga i takt med att lagren tar slut, med hänsyn till miljön.

Kan jag fortsätta använda mina Young Pilots-vingar, tröjor och så vidare?

Självklart! Namnet Young Pilots är en viktig del av vår historia och du kan fortsätta att bära dem med stolthet. Vi hoppas såklart att du även kommer gilla vår gemensamma logga och bära FFK:s tröjor, märken, kepsar och så vidare framöver.

Har du fler frågor?

Hör av dig till infoungdom@ffk.se


Bakgrund

Young Pilots, YP, startades 2005 av Frivilliga Flygkåren med målsättningen att YP skulle bli en fristående ungdomsorganisation för flygintresserade ungdomar. Ungdomsverksamheten namngavs därför med ett namn frånskilt moderorganisationen FFK. Nu har 15 år gått och i takt med att ungdomsverksamheten vuxit har även nya mål och visioner uppstått. Young Pilots och FFK ser fler fördelar av att vara en och samma organisation och därför vill FFK och ungdomsverksamheten fortsatt växa närmare varandra. Att båda delarna av organisationen benämns liknande blir då ett naturligt steg på vägen.
En annan anledning till att namnbytet sker är att namnet Young Pilots många gånger är missvisande för vad organisationen faktiskt håller på med. Med detta menas att många tolkar namnet som att vi utbildar unga piloter, vilket inte är överensstämmande med den verksamhet FFK ungdom bedriver.