FFK Ungdom
FFK Ungdom

FFKs första drönarutbildning- blogginlägg

Tjänare Blöggen!

 

Lägret startade redan på fredagkväll med en samling. Alla deltagarna kommer från flera platser i Sverige. Folk har tagit sig från Stockholm, Skövde, Eskilstuna, Uppsala och även Ronneby var representerade. Väl på plats valde vi att köra diverse kortspel, om än alla hade olika regler, och den första kvällen avrundades med frågesport. 

Lördagen började med riktig hotellfrukost. Där herr LG flexade med sina alldeles egna erfarenheter. Han va mycket kunnig och visade intresse. Efter en presentation, och x antal pannbiffar så var vi äntligen på väg mot den stora sporthallen. I hallen så fick vi äran att utföra några utmanande manövrar och övningar, vissa provade till och med att landa på takbjälkarna. Väl tillbaka på Kårstaben blev det fika och pluggande inför provet. Provet bestod av 40 frågor och hade en strikt tidsbegränsning på 24 timmar, flera i gruppen rös av fasa. Alla blev godkända och detta firade vi genom att åka till bowlinghallen för att spela, vinnaren blev Gabriel med 356 poäng som påstod att han baraspelat 2 gånger i hela sitt liv. Nybörjartur eller lögn, vem vet? 😉

 

 

 

 

 

 

 

Alla vi deltagare känner oss glada och stolta att fått vara med på FFKs första drönarutbildning. Det har varit en aktiv dag med massa roliga aktiviteter och med mycket energi kvar sitter vi och spelar brädspel in i natten. Planerna inför imorgon är att öva våra nyfunna drönarkunskaper i form av en flygning mot mål och en 1.4 kg drönare till vår hjälp. En aktivitet som vi alla ser fram emot. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Go’kväll 

Go’natt

o Go’morgon 

 

Frey Zimmerman, Johan aka ElJuan, William Netz, Vincent Haraldsson, Gabriel Gomez Palomäki, Jan Zalewski & Sergio Leon

FFKs första officiella drönarpiloter

Related Posts