FFK Ungdom
FFK Ungdom

Flygdagen med Young Pilots Stockholm!

7.30 lördag morgon samlades ett 20-tal trötta men taggade ungdomar för sin färd mot Västerås! Strax efter 8 lämnade de Stockholms Central i tre yp-bussar.
Tiden påväg mot Hässlö flygplats spenderades med diskussioner och prat om flyg.

Väl framme i Västerås Flygklubbs mysiga klubbstuga var det namnrunda och snabb genomgång av säkerhet och väder som gällde i väntan på att piloterna skulle anlända med dagens flygplan.

När de första piloterna trillade in med sina flygplan sattes flygdagen igång på riktigt! Första gruppen förväntas fulla ungdomar traskade ut på plattan i sina gula YP-västar för att få flyga den rutt som planerats på onsdagen innan. Då vi alla var samlade och avnjöt en god middag med lyxig pasta och köttfärssås! Samt kartpreparering inför den nav-runda som skulle flygas. Rundan bestod av ett antal brytpunkter som tog oss över Mälaren och Strängnäs innan den vände tillbaka till Hässlö Flygplats i Västerås igen.

Väl uppe i luften fick YP stå för en stor del av navigeringen under flygning (samtidigt som piloten såg till att vi inte flög vilse).

På marken roade sig YP:arna som väntade på sin tur med goda hamburgare, prat, fika och annat gott.

När alla fått navigera tackade vi för oss och började färden tillbaka till Stockholm i de tre bussarna fyllda med glada och trötta YP-are. 

Glada medlemmar!

 

// Daniel van Berlo

Related Posts