FFK Ungdom
FFK Ungdom

Den 10e och 11e oktober planeras det en flyghelg i Västerås som Young Pilots i Stockholms kommer hålla i tillsammans med YP i Västerås. Aktiviteterna på lördagen kommer Västerås att anordna, medan Stockholm håller i söndagen. Du kan anmäla dig här nedan och har chansen att medverka båda dagarna eller bara ena.

Lördagen

Lördagen kommer att fyllas med studiebesök på Hässlö flygfält och avslutas med FIG-övning och kvällsflygning.
På morgonen åker en vi från Stockholms C mot Hässlö flygfält där möter vi upp YP Västerås och vi inleder dagens aktiviteter. Under eftermiddagen kommer vi att träffa FFK U-län och hjälpa dem att rulla ut en portabel banbelysning för deras övning. Efter detta kommer vi att få följa med och flyga över Västerås i en mörkerflygning.

Vi kommer att övernatta på Johannisberg flygfält.

Söndagen

På söndagen är det navigationsflygning från Hässlö flygfält som gäller. Det kommer troligtvis även att innefatta foto. Tanken är att du ska få öva på att hjälpa till att navigera och fotografera från luften, något som kommer väl till användning som spanare inom FFK. Du kommer få flyga med två eller tre andra YPare tillsammans med en erfaren pilot från FFK Stockholms län i ett fyrsitsigt enmotorigt flygplan. Passets längd kommer att vara 30-40 min. I övrigt kommer söndagen att innehålla en grillunch samt aktiviteter för de som väntar nere på marken. Dagen kommer troligtvis hålla på mellan 9 och 17, med hämtning i Stockholm klockan 8.00. Vi kommer att komma hem igen senast kl 19.

Planeringskväll (för de som ska medverka på söndagen)

För att vi ska kunna börja flyga direkt på söndagen kommer vi att anordna en planeringskväll veckan innan. Detta blir troligtvis den 6e oktober, men detta är inte helt klart än förrän vi hittat en lokal i Stockholm att hålla till i (hör gärna av er med förslag). Då kommer vi att rita ut de navigationsbanor som det är tänkt att vi ska flyga på söndagen tillsammans med piloterna, och du får då övning i kartpreparering och navigationsplanering. Kan du inte medverka den 6e, skriv det då som kommentar i formuläret nedan. Vi kommer att prioritera de som kan vara med även då.

Anmälan

I anmälningsformuläret nedan kan du ansöka om att få vara med båda dagarna eller bara på ena. Alternativet ”endast lördag” är opraktiskt för de som ska åka gemensamt med oss från Stockholm eftersom du inte kommer kunna ta dig tillbaka till Stockholm med de andra. Vi har lite olika kvoter beroende på dag och vilket län du kommer ifrån, och om du ansökt om att få vara med båda dagarna så kan det bli så att du bara får plats ena dagen. Från Stockholm åker vi gemensamt både på lördagen och söndagen och även tillbaka på söndagen.

Det är först till kvarn som gäller, så anmäl dig så fort som möjligt.

 

Anmälan är nu stängd

Related Posts