FFK Ungdom
FFK Ungdom

Flygläger i Värmland 2016 Dag 1

Lördag 9/7

Flyghelgen inleddes med att vi samlades vid övernattningsbaracken vid tio-tiden för briefing. Vi fick till vår stora glädje reda på att det under vår vistelse även hölls en träningshelg i aerobatics, arrangerad av Svenska Konstflygförbundet, där piloter från hela Sverige deltog. Detta innebar att vi under hela lägret fick se piloter som skickligt lekte i lufthavet över våra huvuden.

Efter briefingen fick vi en 50-min föreläsning av svensk flygvapenhistoria, något som var mycket intressant. Sedan delades vi in i två grupper och medan grupp två fick bekanta sig med fältets Viggen-simulator tog grupp ett hand om matlagningen. När denna var klar åtnjöts kombinationen av fläskfilé, bacon och tagliatelle, stekt i grädde, under en härlig stämmning.

Efter lunchen skötte grupp två disken och gick sedan på en rundtur av fältet medan grupp ett fick flyga simulatorn, där vissa tog tillfället i akt att virtuellt raketbeskjuta sina före detta läroverk…

När alla hade fått flyga påbörjade vi i grupp ett vår rundtur av flygfältet och dess historia, samtidigt som ett förvånansvärt mysigt åskväder rullade in över oss. Det mullrade lågt men kontinuerligt och vi hann precis in i en av lokalerna när molnen till synes släppte ner allt regn i ett kör. När ovädret dragit förbi fortsatte rundturen med ett något våtare underlag.

Efter detta samlades alla vid baracken och beslutet fattades att vi skulle åka till Mangenbaden, där vi spelade kubb och några av oss beslöt att ta ett dopp. Det visade sig dock att vädret spelade oss ett spratt när vi upptäckte att ännu ett åskväder rullade in. Vi hann knappt byta om förrän det öste ner och vi skyndade oss till bilarna för att åka tillbaka till fältet.

När vi kom tillbaka började vädret att lätta igen och vi grillade tillsammans med de andra piloterna. Kvällsmaten bestod av grillade hamburgare och efter denna trevliga tillställning tyckte vi att en brännbollsmatch vore ett roligt sätt att avsluta dagen. Lagen blev konstflygarna mot Young Pilots och efter en mycket intressant match kom Young Pilots ut som segrare. Därefter gick vi alla till sängs, och killarna delade på baracken medan tjejerna fick ockupera klubbstugan.

 

Skribent Johan Traxler

G-dräkt på!
G-dräkt på!
Utsökt lunch.
Utsökt lunch.
Full fokus.
Full fokus.
Kvällens stjärnkockar!
Kvällens stjärnkockar!

Related Posts