FFK Ungdom
FFK Ungdom

Flygläger Skåne sommar/höst 2023

Hej alla glada!

Denna gången kommer ett extra roligt inlägg! Vi kommer ha flygläger i Skåne och det kommer inte bli ett utan två läger. Flyglägerna kommer äga rum 18-20 Augusti i Sövde på Sjöbo flygklubb och 15-17 September i Höganäs på Nordvästra Skåne Flygklubb. Vi har flera härliga dagar framför oss och det kommer bli både flyg och andra aktiviteter! Lägret är öppet för alla sektioner men riktar sig främst till Skåne och angränsande län, Blekinge, Halland och Småland, som har förtur. 

18-20 Augusti, Sövde

Lägret pågår från fredag förmiddag till söndag lunch. Vi startar på fredag kl. 10 men de går bra att ansluta senare under dagen och vi avslutar på söndagen kl. 13. Vi kommer bo på Sövde Äventyskamp som ligger ett stenkast från flygklubben som vi kommer hålla till på under lägret. På Sövde Äventyrscamp kommer vi övernatta i en gemensam trähydda. Liggunderlag, sovsäck och kudde behöver lägerdeltagaren själv ta med sig.

 

15-17 September, Höganäs

Lägret pågår från fredag eftermiddag till söndag eftermiddag. På fredagen startar vi klockan 16 men det går bra att ansluta senare på kvällen och avslutar på söndagen kl. 15. Vi kommer att bo på Nordvästra Skånes Flygklubb vilket är samma lokaler som vi kommer vistas i under lägret. Vi övernattar på flygklubbens vandrarhem och lägerdeltagaren behöver ha med sig egna sängkläder, men ej täcke eller kudde. 

 

Lägret är kostnadsfritt för alla deltagare och det krävs giltigt medlemskap i FFK för deltagande. För att delta i flygövningar krävs målsmans tillstånd för den som är under 18 år. Reseersättning ingår inte utan alla deltagare måste själva ta sig till lägerplatsen. Mat kommer erbjudas till alla lägerdeltagare. Observera att det är strikt alkohol- och drogfritt. 

 

Adresser till lägerplatsen: 

Äventyrscampen Sövde: Snogeholmsvägen 1241-9, 275 93 Sjöbo

Sjöbo Flygklubb: Snogeholmsvägen 1251-5, 275 93 Sövde

Nordvästra Skånes Flygklubb: Långarödsvägen 214-52, 263 91 Höganäs

 

Anmälan görs till Google formulär nedan och är öppen så länge formuläret finns tillgängligt på hemsidan. Senast 6 augusti kommer ni meddelas om ni fått en plats till lägret. 

Länk till anmälningsformulär 

 

Frågor hänvisas till Mimmi Cassé, mimmicasse@gmail.com

 

Hoppas vi ses där!

Glada hälsningar från Sektionsledningen för FFK ungdom Skåne

Related Posts