FFK Ungdom
FFK Ungdom

Flygresan till Östersund/Hede- Dag 1

Den 26-28 juli genomfördes en flygresa upp till Östersund och trakterna där omkring.
Lördagen den 27e var nämligen dagen för det årliga fly-in:et på Hedlanda flygplats, där piloter och andra flygintresserade visar upp sig och sina plan inför nyfiken publik. Programmet under dagen är fyllt med allt mellan bilar på två hjul till modellflygplan med jetmotorer, förutom alla ”vanliga” flygplan då. Att över huvud taget befinna sig på flygplatsen är en upplevelse i sig.

Den lilla truppen med FFK:are från Stockholm, Västerås och Gotland bestod av både erfarna piloter och ungdomar från Young Pilots.
Tanken är bland annat att sprida vidare idén med Young Pilots till Sveriges andra län, och tack vare vår vistelse kanske några flygintresserade jämtländska ungdomar får ta del av liknande aktiviteter i framtiden!

Dag 1 – Fredag 26e juli – var dagen då vi alla efter en resa från diverse håll samlades på Optand Flygfält i Östersund. Vi bestod av åtta stycken småplan med tre-fyra personer i varje, blandat ungdomar och vuxna. Vi ungdomar från Young Pilots hade fått sköta navigationen och planeringen. Resan till Östersund tog på ett ungefär tre timmar, lite beroende på startpunkt, och vädret var prima!
Fantastiskt är rätt ord för att beskriva känslan av att resa över Sverige, med alla små sjöar och samhällen. Alla landade med ett leende på läpparna i Optand J

Efter att alla landat och var på plats var vi snart på vandrarhemmet på Frösön och laddade inför morgondagen.

IMG_7247

Related Posts