FFK Ungdom
FFK Ungdom

Flygsimulator-Lan

Så nära verkligheten man kan komma…
I simulatorernas värld är allt möjligt. Varför inte göra en start med en Cessna 172 i soluppgången i Österrikiska alperna? Eller känner du för att starta från ett dimmigt Arlanda och göra en passagerarflygning med en Boeing 737. Allt är möjligt! Vad vill du simulera?Äntligen har det blivit dags för ett flygsimulator-LAN med Young Pilots Dalarna. Vi kommer att umgås, äta och såklart spela simulator. Perfekt för både nybörjare och erfarna.

Vad behöver du ta med dig? En dator med en valfri flygsimulator installerad. Det kan t.ex. vara FSX (Flight Simulator X) som finns att köpa på internet. Vi rekommenderar också att du tar med joystick om du har, men det går också bra att flyga med musen. Det finns trådlöst nätverk, annars bör man ta med sig egen internetkabel.

Ingen förkunskap krävs utan nivån kommer att vara anpassad för alla. Simulatorvärlden är stor och man kan göra fler saker än att flyga runt, vilket såklart också är väldigt roligt. Vi kommer bl.a. att introducera hur det är att flyga online tillsammans med andra genom nätverket VATSIM. Det kommer också att presenteras ett antal ”add-on” program som får våra simulatorer att bli ännu mer realistiska. Huvudsyftet är dock att flyga och utforska så mycket vi bara orkar och ha en riktigt rolig dag tillsammans!

Info:
Datum och tid: söndag den 29/3, 10.00 – 16.00.
Plats: Borlänge Flygklubb, Nybrovägen 53, 784 63 Borlänge
Anmälan: Skicka ett mejl med namn, telefonnummer till dig och anhörig samt eventuella allergier till staffan@youngpilots.se
Övrigt: Mat och fika kommer att serveras.

Har du några frågor så tveka inte att höra av dig!

Välkomna, vi syns!
Oskar Sunnanhagen, vice ordförande Young Pilots Dalarna
Staffan Eriksson, ordförande Young Pilots Dalarna

Related Posts