FFK Ungdom
FFK Ungdom

Första dagarna på Fortsättningskurs

Hej och välkommen till Sandras, Tors och Gentrits blogginlägg.

Vi fick äran att skriva om vår härliga första dag på fortsättningskursen 2017.  Igår kom vi hit till Ålleberg nära Falköping. Alla kom från olika städer i Sverige, allt från Boden till Malmö. Idag (17/7-17) har vädret inte varit med oss för flygning, så istället har vi bockat av nästan alla teorilektioner, för att kunna dubblera flygningen imorgon, vilket känns super. Våra teorilektioner idag har handlat om flygsäkerhet, aerodynamik, flyginstrumentlära, navigation, meterologi och allmänt om ffk – alltså hur man blir en bra spanare.

Det vi har haft mest av det är navigationen, som var så sjukt roligt. Vi planerade färden för imorgon, som vi är jättetaggade över. Två flygningar imorgon, en där vi lär oss att navigera, andra blir en aning mer seriös, då vi kommer använda TBOS:systemet för att fotografera mål under navigationen.

Solen går snart ner här över vackra Ålleberg och vi har precis avslutat vår sista teoripass för dagen, så nu ska vi käka chips och massor av choklad som vi köpte på Ica Maxi igår. Ha det så bra, för det har  vi!

 

Kram Tor, Gentrit och Sandra!!!

Related Posts