FFK Ungdom
FFK Ungdom

Information från SFF

Hej alla Young Pilots!

Ni är ju alla garanterat flygintresserade, och det är ni inte ensamma om. Tusentals svenskar har flyg som sin passion, hobby eller yrke och det handlar om militärt flyg, civilt flyg, flygteknik, modellflyg och modellbygge, dåtid och nutid, propeller och jet, biplan och monoplan, flygplan och helikoptrar, flygplanspotting och simulatorflygning och mycket mer.

De flesta av dessa är allmänt flygintresserade men många är genuint och djupgående flyg- och flyghistoriskt intresserade inom något eller flera av områdena som nämnts. Gemensamt för 5.600 av alla flygintresserade svenskar är, att de är medlemmar i Sveriges största förening för alla flygintresserade – Svensk Flyghistorisk Förening, SFF med verksamhet i 15 regioner från Skåne till Norrbotten.

Nu vill vi introducera SFF för alla er Young Pilots, så att ni också skall få en bild av allt vad SFF har att erbjuda. Tillsammans med Tommy Wirén, som både är FFK:s länsflygchef och SFF:s regionordförande i Värmland och med Johanna Wintzell har SFF sytt ihop ett upplägg som innehåller det här:

  • Ni får kostnadsfritt nästa nummer av vår medlemstidning, Svensk Flyghistorisk Tidskrift, SFT som kommer ut sex gånger per år.
  • Om ni önskar få de resterande fyra numren av SFT under 2014, så erbjuder vi er detta till ett specialpris om 100:- kronor. Kontakta SFF:s kansli med e-post: sffkansli@telia.com eller på telefon: 08-667 71 70, så skickas inbetalningskort och information till er.
  • SFF kommer att ställa upp med intressanta föredragshållare som berättar om sina flygarliv under de centralt arrangerade sommarlägren och kurserna för Young Pilots.
  • Ni får möjlighet att kostnadsfritt delta i SFF:s regionmöten under året. Även där får ni lyssna till mycket intressanta föredrag, delta i gemenskapen och träffa likasinnade med flyg i fokus.
  • Även andra, trevliga samverkansformer kommer att utvecklas under året.

Givetvis hoppas vi, att ni med vårt introduktionsprogram skall bli intresserade av att bli medlemmar i SFF. Årsavgiften är bara 370:- kronor, och då får man 6 nummer av den eminenta Svensk Flyghistorisk Tidskrift plus årsboken Flyghistorisk Revy, möjlighet att köpa böcker, filmer m.m. till särskilt förmånliga villkor ur Sveriges bredaste sortiment av flyglitteratur, inbjudan till alla regionala möten med föredrag, utflykter m.m., tillgång till SFF:s mycket omfattande bild- och bokarkiv, diverse medlemsrabatter plus att man med sitt medlemskap stöder SFF:s arbete med att bevara svensk flyghistoria.

Läs mer om SFF på vår hemsida www.flyghistoria.org och på vår Facebooksida. Hör dessutom gärna av er med frågor till Tommy Wirén på 0707-475721, eller e-post: tommy.wiren@gmail.com. Även Johanna Wintzell kan förstås svara på frågor.

Vi hoppas ni skall gilla våra introduktionserbjudanden – kom även gärna med egna förslag till samarbetsaktiviteter till Tommy eller Johanna, sådana välkomnas! Vi hörs under året!

 

Med flyghälsningar,

Stieg Ingvarsson

Ordförande

Svensk Flyghistorisk Förening

 

Related Posts