FFK Ungdom
FFK Ungdom

Bungelägret 2023

Välkommen till Bunge Flygläger, i mer än femton år har Frivilliga Flygkåren i Stockholms län genomfört det populära flyglägret på Bunge Flygfält.

Pilot och deltagare på Bungelägret som sitter i ett flygplan och är ute på en flygning under Flygläger på Bunge.

I början av juli bär det av från Stockholm till Fårösund för en vecka fylld av flyg, teori, umgänge och upplevelser. Syftet med flyglägret är att skapa gemenskap, bygga broar och träffa nya i vänner samtidigt som det skapar möjligheter till ett engagemang i Frivilliga Flygkåren och ett intresse för flyg. Under lägret blandas flygningar med teori och det ges utrymme för utflykter och studiebesök. Under dessa flygningar får deltagarna lära sig navigera och ta bilder från flygplan med en ökad svårighetsgrad under veckan.

Vi har reserverat plats för lika många tjejer som killar, för några som är helt nya på det här med flyg och för några som redan fått blodad tand. Resan till Bunge Gotland börjar och avslutas i Stockholm där ledare från FFK kommer att följa med i båda riktningarna. Inkvartering sker på Bunge Flygfält i flerbäddsrum. Bunge flygfält (ESVB) är beläget ca fem mil nordost om Visby och strax söder om Fårösunds färjeläge.

Även i år finns det möjlighet för dig som kommer från andra delar av landet utöver Stockholm att ansöka till Bunge. Du måste dock själv kunna ta dig till och från Stockholms Centralstation för vidare gemensam färd till och från Gotland. Du behöver inte vara medlem i Frivilliga Flygkåren, FFK, eller någon flygklubb för att söka, men om du blir antagen till lägret måste du bli medlem i FFK innan lägret börjar. (100:- per år)

Bild med deltagare under tidigare bungeläger som sitter och planerar en navigeringsflygning.

Instruktörerna och piloterna kommer från FFK, främst från Stockholms län men även andra län finns representerade.

Lägret är kostnadsfritt för deltagarna, inkl. de gemensamma tur- och returresorna mellan Stockholm och Gotland. I händelse av fler anmälningar än tillgängliga platser på lägret så kommer uttagningen bland annat att grundas på ditt svar på de sista två frågorna i anmälningsformuläret här nedan. Ta dig därför tiden att svara utförligt på frågorna!

Att få vara med på vårt flygläger på Bunge är en fantastisk möjlighet där man bygger vänskapsband för livet. För många är lägret dessutom deras kickstart in i flygets värld, en värld som annars kan vara svår att få en inblick i. Så självklart tycker vi att även du ska söka hit, för en sådan upplevelse vill man ju inte missa!

Kortfattad fakta:

Datum: 1-8/7
Plats: Bunge flygfält
Lägeravgift: 0 kr (endast medlemskap i FFK krävs)
Ansökningskriterium: Du är mellan 15 och 18 år.
Sista ansökningsdag: 1 maj
Besked om antagning: senast 15 maj
Vid frågor:
bunge@ffkstockholm.se
Medlemskap i FFK Ungdom kostar 100 kr per år. Medlemskap är obligatoriskt för att kunna delta i FFK Ungdoms verksamhet. Mer om medlemskap i FFK Ungdom hittar du HÄR.

Anmälan är nu stängd.