FFK Ungdom
FFK Ungdom

Karriärslägret

Drömmer du om att jobba i flygbranschen? Då är detta läger för dig! Flygelev sitter i cockpit och diskuterar något med sin instruktör.

Många drömmer om en karriär i flygbranschen, men vägen dit kan ofta upplevas svår och utmanande. På vårt Karriärsläger får du en unik inblick i olika yrken genom studiebesök och föreläsningar samt möjligheten att träffa representanter från flygbranschen. Du får också handfasta tips och råd vid val av flygutbildning. Yrkeskategorier vi planerar att fördjupa oss i är pilot, flygledare, flygtekniker och kabinbesättning.

Ett av studiebesöken görs på OSM Aviation Academy där du får lära dig mer om flygutbildning och testa flyga tillsammans med deras instruktörer! Varje deltagare får flyga två pass, en gång i framsätet och en gång i baksätet. Förutom besök på OSM planeras flera andra besök, bland annat på CAE Arlanda där vi får lära oss mer om jobbet i kabinen och se deras träningscenter. 

Utöver studiebesök och flygningar kommer vi att erbjuda intressanta föreläsningar, exempelvis om hur man på bästa sätt förbereder sig för antagningstester och intervjuer. Vi kommer även att få besök av organisationen Women In Aviation som håller en föreläsning om jämställdhet inom flygbranschen.

Flygtekniker inspekterar en jetmotor i motljus

Under lägret ska du som deltagare få en större förståelse för flygbranschen och ditt framtida yrke, samt få värdefulla verktyg som hjälper dig på vägen till din dröm.

Lägret har sin utgångspunkt på FFK i Västerås, men vi att kommer besöka andra orter under lägret. FFK står för mat, logi och transporter under lägret. Den enskilde medlemmen ansvarar för transport till och från Västerås.

För att söka till lägret använder du formuläret nedan. Eftersom platserna är begränsade kommer vi att göra ett urval baserat på de svar du lämnar. Vi jobbar för ett jämställt läger och strävar efter att fylla platserna med hälften tjejer och hälften killar. Lägret vänder sig främst till dig mellan 18-25 år som har ett tydligt mål att jobba i flygbranschen inom ett par år.

Kortfattad fakta:

Datum: 10-13 augusti.
Plats: Västerås. 
Lägeravgift: 350kr. Betalas först när du är antagen och tackat ja till lägret. 
Ansökningskriterium: Betalande medlem i FFK Ungdom och svenskt medborgarskap.
Sista ansökningsdag: 7 juni. 
Besked om antagning: Senast 16 juni.
Övrigt: Vid besked om antagning kommer du att skicka in kopia på ditt pass, detta är ett
krav för ett av studiebesöken. Du måste därför ha ett giltigt pass vid antagning och kurstillfälle. 
Vid frågor: infoungdom@ungdom.ffk.se 

Anmälan:

Anmälan stängd.