FFK Ungdom
FFK Ungdom

Karriärslägret

Drömmer du om att jobba i flygbranschen? Då är detta läger för dig!

Många drömmer om en karriär i flygbranschen, men vägen dit kan upplevas svår och utmanande. På vårt Karriärsläger får du möjlighet att besöka olika flygyrken och får handfasta tips hur du kan uppfylla din karriärsdröm. Du kommer att få ta del av flera olika yrkeskategorier, med ett extra fokus på pilotyrket. 

På lägret får du besöka flera aktörer inom flygbranschen och träffa representanter för olika yrken. Ett av studiebesöken görs på OSM Aviation Academy där du får lära dig mer om flygutbildning och prova på en flyglektion med deras instruktörer! Förutom besök på OSM planeras flera andra besök, bland annat hos flygtekniker, flygledare och hos CAE som utbildar kabinbesättning. 

Utöver studiebesök och flygningar kommer vi att erbjuda intressanta föreläsningar, exempelvis om hur man på bästa sätt förbereder sig för antagningstester och intervjuer. Vi får besök av organisationen Women In Aviation som håller en föreläsning om jämställdhet inom flygbranschen.

Lägret har sin utgångspunkt i Västerås men vi att kommer besöka andra orter under lägret. FFK står för mat, logi och transporter under lägret. Den enskilde medlemmen ansvarar för transport till och från Västerås.

För att söka till lägret använder du formuläret nedan. Eftersom platserna är begränsade kommer vi att göra ett urval baserat på de svar du lämnar. Vi jobbar för ett jämställt läger och strävar i år efter att fylla platserna med hälften tjejer och hälften killar. Lägret vänder sig främst till dig mellan 18-25 år som har ett tydligt mål att jobba i flygbranschen inom ett par år.

 

Kortfattad fakta:

Datum: 1-4 augusti.
Plats: Västerås. 
Lägeravgift: 350kr. Betalas först när du är antagen och tackat ja till lägret. 
Ansökningskriterium: Betalande medlem i FFK Ungdom och svenskt medborgarskap.
Sista ansökningsdag: 10 maj.
Besked om antagning: Senast 17 maj.
Övrigt: Blir du antagen kommer du att skicka in kopia på ditt pass, detta är ett
krav för några av studiebesöken. Du måste därför ha ett giltigt pass vid antagning och kurstillfället. 
Vid frågor: infoungdom@ungdom.ffk.se 

Anmälan:

Ansökan stängd