FFK Ungdom
FFK Ungdom

Hej alla FFK ungdomar. Nu har det igen dröjt länge mellan aktiviteterna. Den rådande situationen i samhället har tyvärr gjort det omöjligt för oss att ha aktiviteter, vilket ju är väldigt tråkigt på alla sätt. Men måste vi verkligen ställa in allt?

Det tycker inte vi i FFK-Ungdom Stockholm i vilket fall, så därför drar vi nu igång en serie med onlineföreläsningar som kommer att hållas nu under den närmaste tiden! På detta sätt kan vi träffas(online och därmed smittsäkert såklart), lyssna på spännande personer och få lära oss om allt det som vi i vanliga fall hade fått lära oss på plats. Va sägs om det?

Först på tur har vi ingen mindre än Torbjörn Blom: 

Afghanistan 2010 Av: Torbjörn Blom

Hej-

Jag heter Torbjörn Blom och är reservofficer vid Livgardet sedan september 2020. Jag började i Försvarsmakten 1976 efter min värnplikt 1975-76 som Militärpolis. Jag har varit Militärpolisen trogen förutom några år i Luftvärnet i Norrtälje under 90 talet. Jag har under dessa år i Försvarsmakten innehaft ett antal befattningar inom Försvaret men det som har satt sina mest djupa spår i mitt liv är mina internationella insatser. Det har blivit både Mellanöstern (Libanon på 90 talet, Syrien 2012), Bosnien under kriget på 90-talet och även 2000 talet , några svängar i Afghanistan, början av 2000 talet och 2010. Sen blev det några långa insatser i Afrika, Darfur, Somalia, CAR under 2000 talet

Tanken är att jag skall prata om min tid i Försvarsmakten, både hemma nationellt då och nu och den större delen av min tjänstgöring utomlands som både beväpnad officer/soldat i svensk bataljon, som obeväpnad ensam svensk förhandlare i en internationell arbetsplats.

/Torbjörn Blom

Darfur, västra Sudan 2007 Av: Torbjörn Blom

 

Visst låter det intressant! Och det är klart att du vill vara med och lyssna på det!

Tiden för detta kommer att vara den 9/12-2020 kl18:00. Anmäler dig gör du via att skicka ditt medlemsnummer och namn till stockholm@youngpilots.se senast 8/12-2020 kl 2400. Självklart är föreläsningarna öppna hela FFK, så det är bara att skicka in anmälan idag!

Vi syns väl där?

Med vänligaste flyghälsningarna/

Sektionsledningen för FFK-Ungdom Stockholm

Related Posts