FFK Ungdom
FFK Ungdom

Pirttivuopio Sista Dagen

Lägrets sista dag har nu varit, och alla deltagare är hemma i värmen igen. Det har varit ett riktigt roligt läger, och vi längtar redan efter nästa års läger! Årets läger anordnades i samband med Kiruna SFK’s årliga segelflygläger i Pirttivuopio och vi hoppas det även kommer bli så i fortsättningen.

Vi vill passa på och säga tack till Kiruna SFK för att vi fick komma å delta på deras läger, och även till Älvsby flygklubb för att ni alltid ställer upp och låter oss flyga med er, sedan vill vi säga KIITOS PALJON, till den finska flygklubben Cumulus för att dom ställde upp och lät oss flyga med dem!

Det går att läsa mer om segelflyglägret i Pirttivuopio här.

Tack för oss /Ledarna

Nedan kan ni läsa några kommentarer från deltagarna


Love Persson

”Det har varit fem jätteroliga dagar här uppe i Kiruna! FFK har gjort ett riktigt bra jobb och jag har fått lära känna så många nya och trevliga människor som delar samma intressen.”


Elisabeth Dahlkvist

”Flyglägret i Pirttivuopio med tre ord:
Helt frikking amazing
(Och kallt)”


Henrik Morrison

”Tack och lov för att vi sörlänningar fick möjlighet att ta ett avbrott från varmväder och knoppande vårblomster! Att dessutom få glida fram över gnistrande vita landskap prydda av skoter-, skid- och segelflygsåkare har varit som balsam för själen. Då vi knatade runt underjord gavs tid för att inse hur lyckligt lottade vi var som fick komma hit. Med leenden på våra torra läppar och inspiration att ta upp våra gemensamma intressen vänder vi nu hemåt igen för att ta oss an verkligheten. ”


Max Söderström

”Fem trevliga dagar i mina hemtrakter. Men en upplevelse av fjällen och naturen man allt för sällan ger sig ut på! Trots väntande på flygning så var det mer än trevligt att hänga ute på isen med sina nya vänner! Någon fisk blev det dessvärre inte då linorna på 30 kronors biltema spöna inte höll o slukade 4 av mina drag…”


Pontus Lindblom

”En välbehövlig paus från studierna, en annorlunda påsk, 150 mil hemifrån. Att få flyga fram mellan bergen var en fantastisk upplevelse. Trots lite kyla och mycket väntetid åker jag ändå härifrån med ett leende på läpparna och ett gott minne. Hoppas på att slippa frysa om fötterna på minst ett halvår nu. Hejdå Norrland för den här gången.”


Sara

”Att efter en riktigt snål vinter var det super att få komma upp till vackra vårvintern i Norrland. Vem behöver åka på spa och massage när man kan sitta ute i flera timmar på en is. Sitta på en is i solens sken, se segelflyg runt om och bara filosofera om livet medan man pimplar utan vidare framgång. Efter en vecka med några rundor flyg, härliga personer och aktiviteter kommer jag och min sönderbrända näsa dra hem. Hem till skolbänken, hem till varmare breddgrader och sakna denna vecka.”


Axel Dahlmark

”Veckan har varit helt fantastisk. Otroliga utsikter och mycket gemytliga kamrater. Det är egentligen bara två saker man skulle kunna klaga på, och det är vädret och att fikaförsörjningen inte riktigt varit efter Frivilliga Fikakårens standarder…”


Drago

”Ett väl utfört läger med otroligt bra umgänge. Det absolut bästa var dock ej själva flygningar utan kamratskapet man fick ta del av. Pro tip till framtidens deltagare, ta med er bra strumpor och vinterkängor. Kebabstället var underbar också.”


Ilkay

”Det kunde inte vara roligt utan vänner som intresserar, vi har haft jättekul, det gäller inte bara när vi flög, när vi väntade nere också. Fick hjälpa till de som flyger motorplan och segelflygplan.”


Emil

”Lägerveckan var kul och givande. Man fick lära känna nya vänner med samma flygintresse, pimpla och besöka Kirunagruvan och flyga.”


 

Related Posts