FFK Ungdom
FFK Ungdom

Läger i Skåne 2017

Sjöbo-Sövde Flygplats

Lördag 9/10

Vi samlades allihop klockan 10 ute på Sjöbo-Sövde flygplats, även kallad ESMI. Vi började med en genomgång där det pratades om vad som kommer hända under helgen och lite annan information samt lite lära-känna övningar. Det gick ganska snabbt då dåligt väder drog in över Skåne och vi ville iväg så snabbt som möjligt. Tyvärr så kom vi inte undan detta oväder så vi körde en teorigenomgång med Håkan. I teorin fick vi lära oss hur man läser av en METAR som berättar vädret just nu och en TAF som är en slags prognos. Lunch serverades också och i det regniga vädret lyckades vi grilla korv och hamburgare.

Vädret lättade inte och prognosen visade att det skulle bli sämre, så vid 16-tiden åkte vi minibuss upp till Höganäs flygfält även kallat ESMH! På vägen upp började det regna rejält och vi förstod varför det inte gick att flyga idag. Håkan gav oss en uppgift. Ett uppdrag där vi med hjälp av bilder på olika hamnar, ska hitta dem och fota dem på morgondagens flygning längs kusten. Men innan vi planerade rutterna käkade vi pizza, gott!

Kvällens program ägnade sig åt att planera rutterna. Även att umgås och prata såklart. Vid 23 kröp alla ner i säng, i väntan på ett fint morgondagsväder!

Söndag 10/10

Tro det eller ej men vi vaknade upp till en molnfri himmel. Idag blir det flygning och alla förberedde det sista på sin kartplanering efter en god frukost. Vi städade ur rummen och korridoren för att lämna det så snyggt som möjligt. Strax efter vi var klara med städningen så landar våra piloter i Höganäs.

Vid 11 tiden lyfte första flygplanet. Det var en början på en cirka 2 timmar flygaktivitet med 2 mellanlandningar. En i Landskrona (ESML) och en i Söderslätt (ESTT) för att sen landa på Sjöbo-Sövde flygplats (ESMI). Vi var 3 grupper: Gripen, Lansen och Viggen.

Vi flög längs kusten i västra Skåne, att navigera är en stor utmaning men grupperna lyckades att hitta och många av målen hittades. Alla grupper gjorde en utmärkt insats!

När den sista gruppen landat tog vi oss till Sjöbo Gästgiveri för att äta en gemensam lunch. Mätta och belåtna drog vi oss tillbaka till klubbstugan på ESMI för utvärdering och hämtning.

Vi vill tacka alla inblandade och alla har gjort en otrolig insats, ledare som deltagare!

 

Related Posts