FFK Ungdom
FFK Ungdom

Young Pilots Stockholm besöker Arlanda

Visst var du med på Arlanda aktiviteten? För annars har du missat något riktigt najs.

Vi började med att besöka norra Sveriges flygledare på ATCC Arlanda. Samtidigt som vi åt GIGANTISKA kanelbullar så lärde vi oss en massa om allt som man inte tänker på när man flyger, till exempel hur flygledarna pratar med flygplanen och arrangera dom i luften. Efter den lilla lektionen och fikat fick vi gå upp och kolla på kontrollcentalen, där alla flygledare sitter och leder nästa hela Sveriges luftrum.

Efter det hoppade vi in i bussarna och drog på nya äventyr, nu med tornet i sikte. Där fick vi åka upp till toppen och stå mitt bland flygledarna när dom ledde flygplanen.

Sedan var det in i minibussarna igen och nu satte vi av mot bana ett för en lektion i fligthspotting med Anders Nilsson, som är en stjärna inom ämnet. I vinden och blåsten stog vi och underhållets av ljudet av flygplan som landade, men efter ett tag begärde vi oss av till fligthspotting paviljongen där vi åt en supersmaskig pastasallad, och sedan var det dax att åka hem.

En otoligt rolig och lärorik dag, där vi fick se och uppleva ställen som man annars inte får se och komma till. Tack för en underbar dag till alla som var med!

// Erik Törnell

ErikTARLANDAFoto: Erik Törnell

IMGP5367Foto: Daniël van Berlo

FilipTS ARNFoto: Fillip Tenenbaum Svengren

FilipTS ATCCFoto: Filip Tenenbaum Svengren

20160424_110319921_iOSFoto: Daniël van Berlo

Related Posts