FFK Ungdom
FFK Ungdom

YP Fortsättningskurs Ålleberg Dag 3

Hejsan alla flygisar!!

Kort efter soluppgång så travade en tregrupp YP:are ut på en springtur ner från berget och upp igen, inspirerade av Peter Lindéns föredrag föregående kväll. Resten sov sött och njöt av den extremt långa sömnen (or not).

Efter frukosten var det som vanligt briefing, dessutom fick vi lära oss om den perfekta flygbilden som gör FFK:s uppdragsgivare nöjd och om de viktigaste flyginstrumenten. Innan lunch hann vi också med att öva lite TBOS på marken. FFK:s uppdragsgivare fick många selfies den halvtimmen.

Idag var sista flygdagen, som också var den bästa flygdagen! Inte nog med att vädret fortfarande var CAVOK, som den trogne läsaren minns betyder ”bra flygväder”. I dag var flygningarna längst, och utöver karta och kamera hade vi fått med oss en iPad med TBOS. Arbetsuppgifterna var betydligt mer avancerade än i måndags, men det var vi också! Efter sju timmar i solen var vi hungrigare än någonsin, med tacos väntande på Ålleberg.

Just nu sitter vi placerade i det inofficiella TV-rummet och hårdpluggar fotbolls-VM och flygteori inför provet imorgon. Stämningen är på topp och alla är taggade inför morgondagen.

Som avslutning på denna bloggserie tackar vi för en asrolig vecka med mycket flyg och mycket skratt.

Tally-Ho!

avslutningsbild

Related Posts