FFK Ungdom
FFK Ungdom

Slutblogg Bungelägret – återvändare

Bunge flygläger!
Jag är tillbaka som återvändare med tankar och funderingar kring om detta med flygning verkligen är någonting för mig. Är det bara en av mina kortvariga hobbys eller har jag blivit kär på riktigt?
Efter en vecka på Bunge med ett minst lika bra gäng detta år så kan jag nu säga att jag vet att detta är påriktigt. Flygning är något helt fantastikst och magiskt, det är svårt att beskriva hur fri och euforisk jag känner mig när jag befinner mig på en plats som denna, och inte minst uppe i luften.
Jag fick under denna vecka en egen provlektion och jag kan utan tvivel säga att det var det coolaste jag gjort.
Tack för en fantastisk vecka och för att jag har fått vara med som återvändare på Bunge flygläger 2015.
/Emmy Jonasson

IMG_8529

 

Foto: Dmitrij Karpenko

Det här är det andra året för mig, vilket gör mig en återvändare. vet inte riktigt hur jag ska uttrycka mig angående detta läger, det är som om orden inte riktigt räcker till (det det mest positiva sätt som finns) men jag ska göra mitt bästa… Vi har flugit, massvis. det var roligare än någonsin, vi har navigerat, umgåtts, myst, käkat världens goaste mat och skrattat. vi återvändare fick också äntligen testa på att flyga ett flygplan, för min del var det första gången. Det var hur kul som helst, sinnessjukt, friheten i luften som man känner väldigt tydigt. vi sov också under ett flygplan kallat ”Viggen” sista natten här på bunge. Obeskrivligt. <3
För att knyta ihop säcken så tycker jag att det här lägret är bland det roligaste jag har gjort i hela mitt liv, och det som sätter ett leende på läpparna är att jag sade exakt samma sak förra året.
/Henrik Selander

IMG_9810

Foto: Dmitrij Karpenko

Hej jag heter Casimir och detta är min berättelse om Bungelägret.

Detta var min andra gång på bungelägret vilket innebär att jag har varit en s.k. Återvändare, en person som upplevt lägret en gång redan, men som inte har fått nog och därför sökt igen.

Lägerveckan har bjudit på många skratt och på upplevelser som jag kommer att minnas väldigt länge, att få spaka ett flygplan och spendera sista natten under vingen på en JA37 Viggen var höjdpunkter som få ting kan toppa. Det som jag däremot tyckte var mest givande under lägret var att få spendera en hel vecka i sommaren med nya människor med ett gemensamt intresse under ett gemensamt tema: Flygning.

Jag sitter nu i båtterminalen och ser båten som skall ta oss till Nynäshamn lägga till, vi är flera som stirrar ut genom fönstret helt tysta, tänkandes, drömmandes. För många var detta ett avslut på en underbar vecka med underbara människor men för mig var detta endast slutet på början, efter detta läger påbörjar jag min resa mot min flygande framtid.

Jag kan inte annat än glädjas av det faktum att det finns ett gäng passionerade människor som varje år ställer upp för att ett gäng ungdomar skall få chansen att uppleva flygningens magi, och det faktum att just jag har fått chansen att uppleva detta läger.

Jag tackar för min del och hoppas att alla ungdomar som vill och kan, skall få uppleva samma underbara läger.

IMG_9706

Foto: Dmitrij Karpenko

När man hör någon nämna ordet ’flygläger’ så tror jag inte att många kan föreställa sig vad det här flyglägret på Bunge, Gotland, innebär. Jag är jätteglad att jag fick deltaga och vara en del av denna fantastiska upplevelse ytterligare en gång. Alla deltagare är superhärliga och grymma människor, och jag tror inte att någon här har något negativt att säga om ledarna. De alla sprider värme, delar gärna med sig av sin kunskap och sprider en positiv och härlig känsla i gruppen. Det går inte att stryka under stolen med att själva flygningen är en ganska liten av lägret, man är i luften runt en dryg halvtimme per dag men det blir aldrig långtråkigt för det. Tack vare alla aktiviteter, lekar och spännande lektioner så lär sig alla någonting nytt och de flesta som aldrig har kommit i kontakt med flygvärlden förut blir bitna och vill gärna lära sig mer och kanske har fått en ny dröm vilket jag som flygnörd älskar att se. Ju fler som delar detta fantastiska intresse desto bättre. Jag har inga negativa minnen från den gångna veckan och skulle väldigt gärna återkomma ytterligare en gång, kanske om ett par år med eget flygplan och certifikat.
//Pontus Lindblom

IMG_8544

Foto: Dmitrij Karpenko

Nu är veckan slut och det känns dubbelt så tråkigt som förra året. Att nu veta att jag inte får komma tillbaka igen är hemskt. Jag är helt ärlig när jag skriver att jag inte kommer hitta ett bättre läger än detta. Allting är bara lite för bra här. Förra året skrev jag mycket om min fantastiska flygupplevelse och jag kan säga att den har inte blivit sämre. Bara bättre. jag håller för nuvarande på att utnyttja varje sista minut av detta läger. Allting är bara fantastiskt, människorna, flyget, ledarna, aktiviteterna. Det går att fortsätta för alltid känns det som. Att få möjligheten att flyga på det här sättet är något helt unikt som jag är så glad över att ha varit med om. Att få pröva dina egna vingar med alla dessa människor runt om en är obeskrivligt. Men jag kommer behöva säga hejdå till Bunge och tacka för att jag fick vara med 2 år. Jag kommer alltid ha en speciell plats i mitt hjärta för Bunge, Bunge deltagare och Bunge ledare. Stora kramar till er alla. Puss Julia

IMG_9227

Foto: Dmitrij Karpenko

Nu var mitt sista år på bunge slut och det har absolut varit en av de bästa veckorna i mitt liv. I år har vi haft det så otroligt kul och jag har skrattat väldigt mycket. Jag har fått massa nya goda och fina kompisar och alla är bara så otroligt härliga indevider. Som ”vanligt” så blev jag firad av alla fina människor på min födelsedag och vi fick tårta och jag fick presenter och det var jätte gott och kul. Vi badade, lekte, alla ica promenader och bara allt var så otroligt kul. Det är nog ganska uppenbart att vi oxå flög och det var som vanligt lika kul varända gång. Jag älskade spaningen då jag fick lära mig något nytt och den flygningen var väldigt rolig. Det absolut bäst på hela lägret som jag får rysningar och ett stort leende av att bara skriva om var min prov flygning. Det var en så stor händelse som jag väntat och drömt om i hela mitt liv som det inte äns finns ord till att beskriva hur magiskt och speciellt det var för mig. Jag skulle kunna skriva flera sidor om hur det här lägret varit men jag kan korta ner det med att säga att det här lägret har bettyt så mycket för mig och kommer alltid att ha en speciel plats i mitt träd. Jag vill tacka alla som har fått den här veckan så otroligt bra och sannslöst rolig.
Tack <3 // David

IMG_9734

Foto: Dmitrij Karpenko

Halloj 🙂
Det känns så tråkigt att lägret är slut och att jag inte har chansen att få komma tillbaka nästa år igen. Utan att tveka kan jag säga att Bunge är bästa lägret ever!! Det är så sjukt roligt att man får chansen att flyga och träffa massa underbara människor både ledare och deltagare med liknande intressen. Bunge är nått som alla borde få uppleva och jag är så glad att jag har fått det. Att jag fick chansen till en provlektion inom motorflyg är något jag så glad över att jag fick uppleva. Säger som Märta, Hur är det möjligt att YP lyckats samla dem bästaste människorna under en vecka på Bunge är så otroligt. Även fast det känns synd att lägret är över så kom jag just på mig själv, dethär är inte slutet, det är början på en fantastisk vänskap.

Tack för en fantastisk vecka
Massa långa kramar 🙂
//Tenenbaum

IMG_8807

Foto: Dmitrij Karpenko

Oj oj oj oj! Ja vart ska man börja. Detta läger är så himla speciellt. Alla dessa nya människor, all god mat, alla flygturer, alla samtal osv. Allt har varit unikt. Jag har nu fått vara en del av allt detta två gånger. TVÅ GÅNGER! Jag är så tacksam. Att jag dessutom fick chansen att få en provlektion med den fantastiske Johan Petersson kommer jag aldrig glömma. Jag flög ett plan, jag kan inte fatta att jag Linnéa Jonasson 19 år fick flyga ett flygplan för första gången i år!!! Vädret kan man ju heller inte klaga på. Sol med CAVOK intill varje dag + en röd liten nos. Jag har tusen fantastiska saker att skriva, men jag tänkte bara tacka alla coola ledare för ännu ett fantastiskt år och för att jag fått vara med om några av de bästa upplevelserna i mitt liv under denna vecka, tack vare er ledare som är piloter och ledare som är (förhoppningsvis) soon to be piloter. Jag vill också tacka alla vackra deltagare för att ni gjort denna vecka harmonisk och välkomnande för alla. Dessa minnen kommer för alltid att kunna förgylla min vardag.

Massa kramar från en lycklig Linnéa Jonasson!

IMG_9234

Related Posts