FFK Ungdom
FFK Ungdom

Slutblogg Bungelägret – förstagångsdeltagare

Känslorna jag känner när jag tänker på Bunge Flygläger blir jag glad i kroppen. Att få flyga att överträffat mina förväntningar med råge, men det har även varit kul att få träffa personer med liknande intressen. Jag har många minnen från den gångna veckan, några som utmärker sig mer än de andra. En dag bestämde sig jag och några andra deltagare att cykla till Ica och köpa en salig blandning av frukt och godis. Det var på kvällskvisten och vi flög förbi de röda valmofälten, dock denna gång på cykel istället för flygplan vilket vi annars brukade göra. En speciell händelse för mig var att få uppleva hur det var att få starta en flygning från en ”riktig” flygplats, det vill säga Visbys, istället för Bunges. Allt som allt var detta en vecka jag sent kommer att glömma.
//Hanna Bergman

IMG_9153

Foto: Dmitrij Karpenko

Nu är Bungelägret slut och det är snart dags att åka hem. Vi har gjort väldigt mycket roligt, bl. a. så har jag för första gången fått flyga i ett motordrivet, markgående (alltså startar och landar på marken men flyger i luften) småflygplan och det har varit extremt roligt. Vi har även lärt oss en massa annat. Mina favoriter var navigation, radiokommunikation och meteorologi. Utöver detta har vi haft det väldigt trevligt med varandra och jag vill passa på att ge ett stort tack till alla deltagare och ledare som har gjort det möjligt. Jag tänker definitivt söka nästa år igen.

//Niklas Isaksson

niklas

Foto: Filip Tenenbaum Svengren

Det absolut värsta med det här lägret är att det så taskigt mot en. Först ska man bo tight ihop med massa underbara människor och lära känna alla så bra, för att sedan separeras och inte ses igen på en jätte lång tid. Det är brutalt taskigt tycker jag.
Jag har verkligen haft en underbar tid här på Bunge i vilket fall som helst och jag vaknade ledsen idag över att vi idag ska åka hem igen. Även om lägret i sig har fokus på flyg så handlar det om så mycket mer. Allt från kramringar till badstunder, gitarrspelande, cyklande, badbyxletande och efterföljande solnedgång i hamnen. Allting har bara varit så mysigt och man har ändå på denna väldigt korta vecka lärt känna och ha fina moments med nääästan var och en.
Jag vill tacka alla ledarna för ett skitbra jobb. Jag kan helt ärligt som en lägerveteran säga att det här ledarna har varit de bästa man kunnat ha, varenda än! Det kan låta cheezy men det är verkligen så!
Jag hoppas verkligen att jag och så många som möjligt kommer att kunna komma tillbaka som återvändare till Bunge nästa år och jag ser verkligen fram emot återträffen i höst.

Hälsningar Philip med Ph
<3

philip

Foto: Hanna Bergman

Hej, jag heter Lucas DieselBonden Holmberg och är 17 år. Jag tänkte berätta lite om min vistelse på FFK/YP flygläger på Bunge.

Det har vart en händelserik och speciell vecka. Bunge är verkligen något otroligt. När jag kom till YP ungdomsläger så varken kände jag eller hade någon bakgrundsfakta om en enda individ. Nu en vecka senare så vill jag bara stanna. För jag har nyss mött 24 nya härliga ungdomar och ett gäng ledare som är toppen allihop. Utöver den gemenskap vi skapat så har det varit superkul att flyga, navigera, besöka Visby, tittat på DC-3an Daisy,mm. Maten har varit toppen och vi har ingen annan och tack utom Anki och Micke som har varit supersnälla. Men nu såhär i slutet så måste jag nog säga att sova under Viggen i en hangar var höjdpunkten under hela veckan. Det finns ju liksom inget bättre än vänner, flygplan och sova. Kombinera det så är allt perfekt. Fast vi får ju inte glömma diesel åandrasidan. Dom 4a sakerna är perfekt men man kan inte få allt i livet tyvärr. Till sist vill jag bara tacka alla som gjort denna vecka fantastisk. Känns ledsamt att åka hem. Men….. Det här är bara slutet på början

IMG_9665

Foto: Dmitrij Karpenko

Halli hallå, nu är veckan slut och det har gått supersnabbt. Jag har haft det suprabra och lärt mig massor. Solen har legat på så det har vart svettigt och utmattande men väldigt väldigt skönt ändå. Att solen ville vara med det vill säga. Jag har träffat massa mysiga människor och gjort roliga ting såsom spännande flygaktiviteter och efterlängtade badturer. Kan även medge här och nu att när jag bestämde mig för att åka hit hade jag inget speciellt flygintresse utan ville bara prova på något nytt, och det är jag glad att jag gjorde, för det har varit väldigt intressant och mycket häftigare än vad jag kunde föreställa mig. Min favoritdag var när vi flög till Visby och sedan gick runt där och såg balla ut i våra flygoveraller för att sedan åka och bada i Blå Lagunen och sedan grilla lite middag.

Jag vill tacka för en asamysig vecka :)))
Hälsningar Anna Tolstoy

IMG_9109

Foto: Dmitrij Karpenko

Tja tja bloggen!
Det här lägret var väldigt kul. Jag hade inte förväntat mig så bra. Att vi fick flyga varje dag trodde jag inte att vi skulle göra. Inte var flygningen bara det bästa även alla deltagare! Kommer verkligen sakna alla. Vi var som en familj. Vi hade så kul på övriga aktiviteter få vi körde bland annat kramring osv. Härliga frukost man blev så mätta på morgonen så att magen skulle spräckas. Älskar att vi hade två grupper med klockrena namn. Sjklart kommer jag söka in hit igen och hoppas jag då att jag har äran få komma hit då. Nu är det slut och jag känner att kommer att splittras. Snart ska vi ta bilen och åka till båten och sedan hem. Det känns sjukt tråkigt för det är i slutet man kommer nära varandra. Tack för allt! Och jag hoppas att ni mår bäst. Hoppas vi ses ännu en gång till!!
XOXO Med vänlig hälsning, jenny

IMG_9226

Foto: Dmitrij Karpenko


Hej svejs skulle vill endast säga att Bunge är det bästa och roligaste lägret man kan gå på. Om du även är flyg intresserad, så är Bunge himelen. Maten och rummen är normala, men på Bunge finns det en sak som är unikt, alla deltagare och underbara ledare. Utan dessa ledare, skulle detta läger bara vara en dröm. Så jag vill helst bara tacka alla ledare för ett underbart läger // Erik Törnell

 

IMG_8553

Foto: Dmitrij Karpenko

Det är sista gången på detta läger och vi ska åka hem. Det är sorgligt att lägret inte var längre Jag har lärt mig mycket den här veckan och är mer intresserad av flyg. Men roligast var det att möta alla underbara människor. //Mathilda

IMG_8366

Foto: Dmitrij Karpenko

Hej!
Nu är detta läger snart slut och även om det ska bli skönt att komma hem är det väldigt tråkigt att behöva lämna alla. Vänner som alla är så omtänksamma och snälla. Det känns lite jobbigt att det kommer dröja ett långt tag innan man kommer få träffa många av deltagarna/ledarna igen. Det jag kommer ihåg mest från lägret tror jag bl.a. är de sena kvällarna, där man stannade uppe med kompisarna. Det var supermysigt, tycker jag. Sen var det såklart exalterande, intressant och roligt att flyga och lära sig om vetenskapen bakom det. Jag kommer aldrig glömma bort min första flygning, för så roligt var det!

Kram Ville Hoelstad

IMG_8415

Foto: Dmitrij Karpenko

Hej! Jag heter Nelly, är 15 år och var med på flyglägret i Bunge 2015 som deltagare.
Denna veckan har varit väldigt händelserik med alla möjliga aktiviteter. Vi har hållit på med allt ifrån att flyga och lära oss om väder, till att ligga på en fallskärm och mysa. Vi har varit ute på äventyr medan vi har lärt oss mycket om allt möjligt.
Jag tror att det som har gjort min lägervecka så fantastisk är flygningen och människorna. Deltagarna samt ledarna har alla varit trevliga och engagerade i aktiviteterna.
Flygupplevelserna är oförglömliga. Att flyga i en liten flygmaskin är en helt annan känsla än att flyga i ett stort som man gör när man ska på t.ex. semester. Jag trodde att de små flygplanen skulle vara instabila i luften och att det skulle vara lite läskigt att sitta i en så liten flygmaskin. Men mot mina förväntningar så kände jag mig tryggare i ett litet flygplan än i de stora som jag är van med. Utsikten är helt oslagbar eftersom man ser så mycket av marken. Det är alltid lika pirrigt och spännande att se marken bli mindre precis när man börjar lyfta.
Någonting jag kommer att komma ihåg härifrån är maten därför att den var jättegod, både frukosten samt lunchen som vi fick serverad från vandrarhemmet och middagarna som vi lagade själva. Jag kommer också att komma ihåg flygningen och människorna.
Denna vecka var, kort och gott, helt fantastisk!

IMG_9236

Foto: Dmitrij Karpenko

Det har varit en underbar tid här på bunge som känns som om den har flugit bort men det är det blir när man har roligt hela dagarna. Vi har ätit god mat, umgåtts med härliga personer och flugit fram genom skyn i våra plan, vissa har fått navigera, vissa fotat och till och med så har vissa flugit ett plan för första gången. Vi fick chansen att sitta i olika stridsplan som t.ex. Lansen och Draken. Då de flesta ville utnyttja tiden till sitt fullo och ha ännu mer tid tillsammans med sina nya och gamla kamrater så blev sömn nånting vi bort prioriterade. Men även fast folk var trötta så hölls det goda humöret uppe, speciellt ifrån ledarnas sida som man ibland när man märkte hur sent de var uppe undrade var all deras ork och energi kommer ifrån. Det är kanske 10 minuter kvar nu tills vi ska samlas så jag ska nog börja avrunda här, lägret har varit magnifikt bra och jag ser fram emot att komma tillbaks som återvändare nästa år och åter igen uppleva bunge med båda gamla och nya bungeungar.

/Filip Heinel

IMG_8554

Foto: Dmitrij Karpenko

Bungelägret är nu slut, vi har flugit, lekt lekar och pratat i flygradio. Vi började med teambuilding vilket resulterade i att vi alltså kom närmre varandra och mysstämningen tog fart tidigt. Höjdpunkterna under lägret var självklart alla flygturer, speciellt den första runt Fårö. Men även att få se DC-3 Daisy och att få sova i Bunge flyghangar under viggens vingar. Däremot önskar jag att vi hade haft fler kramringar, för man kan aldrig få för många kramar. Det har varit ett underbart läger och jag ser fram emot återträffen på Vängsö i september.
Kram Ylva 🙂

IMG_9201

Foto: Dmitrij Karpenko

Privjet bloggen!

Det är den sjätte dagen på Bunge Gotland och det har varit underbart! Vi har redan sen igår börjat packa ihop och jag kan inte beskriva hur många tankar och känslor som cirkulerar i huvudet. Min dröm har nämligen uppfyllts på detta läger.

Att få träffa personer som delar samma intresse, att få flyga varje dag och störst av allt; att ha kul varje dag. Lägret blev jag rekomenderat av ett par tidigare deltagare som jag känner och har enormt mycket att tacka de för den möjligheten/tanken jag fick. Det finns inget jag ogillade med lägret vilket kan låta lite smörigt men det är verkligen så jag har upplevt det.

Det bästa med lägret har varit att både flyga varje dag och sitta i det svenska stridsplanet Draken. Men att få lära känna nya människor och grundkunskaper om meteorologi, navigation, spaning, radiokommunikation o.s.v. har varit lika kul!

Jag ångrar att jag inte tidigare visste om YP men från och med nu börjar min resa i deltagandet av YP/FFK!

Förhoppningsvis ses vi nästa år. 😉

Kram
Ryssen

nikita

Foto: Dmitrij Karpenko

Det är sista dagen på detta läger och vi ska åka hem. Det är sorgligt att lägret inte var längre. Jag har lärt mig mycket den här veckan och är mer intresserad av flyg. Men det roligast var att möta alla under bara människor. //Mathilda

IMG_9193

Foto: Dmitrij Karpenko

Att få uppleva Gotland från ovan har varit riktigt fantastiskt. Det är så vackert! Många flygningar blev det och en del där man fick navigera och det tycker jag var roligt.

Vi har haft så bra väder som man bara skulle kunna drömma om. Så bra väder att man önskade att det fanns en pool här. Två härliga vändor till Blå Lagunen blev det men fler hade inte skadat. Sista natten sov vi i hangaren där Bunge Flygmuseum finns.Några passade på att sova under Viggens mäktiga vingar. Det är något riktigt häftigt som inte alla får uppleva.

Detta kramgoa läger kommer jag sakna och jag kommer definitivt återvända om möjlighet ges.

/Felix

IMG_8503

Foto: Dmitrij Karpenko

Hej!

Nu är tiden på Bunge över och vi alla åker hem idag. Det har varit många blandade känslor från början till slut men idag sitter jag här och känner mig ledsen som snart är påväg att lämna detta underbara gäng.
Jag har haft en jätte rolig och lärorik vecka här, mitt flygintresse har växt och jag har träffat massor med härliga människor. Alla deltagare och ledare har varit fantastiska och jag är redan helt inställd på att söka nästa år igen!

Kramar, Linda

IMG_9718

Foto: Dmitrij Karpenko

Nu har en vecka gått, och lägret har kommit till ett slut. Vi har fått göra en massor av roliga saker. Allt från mysiga teambuildinglekar till kalla dopp i blå lagunen.

Några av de bästa minnena är helt klart första flygturen, och sista kvällen då vi sov i flyghangaren under Viggens ståtliga vingar. Flygningen till Visby var även den väldigt minnesvärd precis som allt vi gjort under lägret.

Bunge 2015 har varit det roligaste lägret jag varit på och jag kommer gärna tillbaka igen nästa år.

/Linnea Nyberg

IMG_9195

Foto: Dmitrij Karpenko
Det har varit en väldigt mysig och lärorik vecka. Alla människor har varit så himla gulliga och fina, både deltagarna och ledarna. Det bästa var att vi faktiskt fick flyga mycket och det var vääldigt kul att få hjälpa till att navigera och att prata i radion. Utöver flygandet så var min favoritstund när vi åkte till blå lagunen och badade och grillade. Igår natt sov vi nästan allihopa i hangaren under viggen så nu är jag supertrött men det var en perfekt avslutning på veckan.
//Isabel
IMG_9191

Related Posts