FFK Ungdom
FFK Ungdom

Bungelägrets femte dag

Den femte dagen på Bungelägret var som vanligt fullspäckad med olika saker!

Först och främst skulle spaningsflygningarna för att hitta Christina och Martina genomföras och till de skulle TBOS användas. Tack vare planeringen som genomfördes dagen innan spanade de olika grupperna på olika områden. Bland annat undersökte de hur många vindkraftverk som var kvar stående efter att stormvinden Carola dragit in, hur vägsystemen såg ut, hur många fönster som fanns på kyrkorna, antal fyrer och såklart efter Christina och Martina. Flygningarna blev riktigt lyckade trots att de inte hittade Christina och Martina fastän de var klädda med reflexvästar på öppna ytor mot ett mörkare underlag. Det visar väl hur svårt det är att spana efter bortsprungna människor och deltagarna lärde sig väldigt mycket! 🙂

Under lunchen fick vi reda på att, tack vare stormvinden Carola, elsystemen på Norra Gotland hade gått sönder och vi var tvungna att flytta till en ny förläggning. Detta resulterade i att alla fick plocka ihop sitt pick och pack för att vänta med spänning på var de skulle spendera natten..

Innan detta var det avslutning som stod på schemat. Det var Young Pilots ledarna som ledde avslutningen men sedan fick lägerchefen Christer Dahlgren ta över stafettpinnen. Tillsammans med de andra ledarna hade han samlat ihop fina och väl igenomtänkta ord till varje deltagare, som de fick höra innan de tog emot sina diplom varav de sedan fick en låååång kram av varje ledare. Det var allt några tårar som föll <3 Vilket fantastisk gäng med deltagare och ledare!

Ett sista besök till Blå Lagunen ägde rum och det var många glada som tog ett sista dopp!

Det blev en riktigt stor tacomiddag och därefter förflyttade vi oss till vårt nya boende….. HANGAREN! 😀 Tack vare vandrarhemmet och Gert och Ingers stora engagemang fick vi alla plats i sängar utspridda i olika rum. Top Gun spelades såklart i Biosalongen i hangaren, vilket var väldigt populärt. Många deltagare och ledare drog ut sina madrasser och täcken till flygplanen och lade de alla under Viggen. Det ryktades om att ett hangarspöke hade gått omkring och försökt skrämma deltagarna under natten… Det var en riktig upplevelse att få vakna under en Viggen-vinge tillsammans med nya fantastiska vänner till ljudet av fågelkvitter och…. en trumpet!

 

IMG_9749 IMG_9771 IMG_9776 IMG_9877 IMG_9900 IMG_9908Foto: Dmitrij Karpenko

Related Posts