FFK Ungdom
FFK Ungdom

Kickoff i Västerås, Marknadsföring och Marinbasen!

Helgen den 26-28 februari hade vi från Blekinge två representanter från styrelsen som fick åka upp till Västerås på Kick Off: Agnes, ordförande, och Oscar, ledarmot. I Västerås planerades lägersommaren, hur ekonomin för det kommande året ser ut, samt lite annat smått och gott. Det bjöds även på roliga lekar, bowling och självklart, fika! Helgen avslutades med middag. Blekinge, Norrbotten och Elfsborg hade en del tid att fördriva innan det var dags att åka till tåg och flyg, så vi besökte Västerås Flygmuseum. Lagom till att vi kom dit taxade ett plan ut och lyfte. Som alltid var vi intresserade! Vi fick även se en helikopter lyfta.  Efter en riktigt bra helg med härligt folk blev det en lång resa hem för Blekinges representanter. Det var med tårar alla tog farväl för den här gången.
Vi fick även många råd om hur vi ska marknadsföra Young Pilots Blekinge.

Det blev även tid nu i dagarna att börja värva medlemmar inför alla läger, aktiviteter och skoj till sommaren. Det drogs igång med att Ordf. Agnes besökte högstadiet på Wämöskolan tillsammans med vår sekreterare: Lovisa. Där träffade vi många trevliga ungdomar som ville prata om flyg.
Efter lång väntan och många ombokningar fick vi även besöka Marinbasen i Karlskrona. Elva glada och nyfikna ungdomar träffades utanför Marinbasen den 1 mars. Väl där fick vi gå ombord på skepp och lyssna på riktigt duktiga personer, som pratade om verksamheten på Marinbasen. Det pratades om allt från allmän krisberedskap till GMU. Det var riktigt inspirerande och väldigt trevligt studiebesök!  Efter studiebesöket blev det möte där vi pratade om det som gåtts igenom på Kickoffen och hur det ser ut den kommande tiden. Det bjöds även på korv med bröd.

1 April öppnar ansökan till Fortsättnings kursen (silver vingen), och alla medlemmar som gått grundkursen kan söka. För alla som inte gått GK har fortfarande chans i år. Grundkursen är riktigt bra att gå och man får många nya vänner, så det är ett hett tips! Sök, sök, sök!

Glöm inte heller att söka till sommarens läger!

Sociala medier:
Blekinges Instagram: ypBlekinge
Facebook: Young Pilots
12764632_1570530569940199_7848495573516841843_o

Skriven av Agnes Karonen.

agnes@youngpilots.se

Related Posts