FFK Ungdom
FFK Ungdom

Andra dagen på Fortsättningsutbildningen!

Hallojsan! Morgontrötta små elever åt sin första frukost tillsammans innan lägrets första lektion startade. Vi började med en kort repetition av METAR och TAF, detta hade vi användning för senare under dagen…

Vi lärde oss om metrologi, navigation och flygsäkerhet. Kunskapen formade vår färdighet för att vidare kunna sätta kurs mot nya breddgrader. AKA (also known as) flygning. Vi tog oss på en roadtrip med musik och glada miner från Ålleberg till Falköpings flygplats. Här åt vi lunch i solen eller inomhus innan flygningen påbörjades. I grupper förberedde vi oss och flög två flygningar som vi själva planerat och ritat ut på individuella kartor.

 

Plötsligt! Kom ett CB (cumulonimbusmoln) in över klubbhuset i Falköping. Molnen grät men det stoppade inte vår euforiska aura. Tillsammans besegrade vi CB molnen och fram bakom molnen kom nu våra tappra piloter och navigatörer. Uppe på höga höjder (1000ft) samlades kvarlevor av stormen i form av flugor. Dessa tvättade vi sedan bort under en aktivitet som kallas att natta planen. Efter att vi pussat planen godnatt tog vi oss tillbaka till Ålleberg men minibussar för att äta middag i form av fläsk, potatis och brunsås.

Sedan hade vi lektion i TBOS och en ytterligare genomgång av METAR och TAF denna gång redovisad av Sergio, Elin H. och Emilia.

Sist men inte minst åkte vi till Coop i Falköping där vi stötte på några Epatraktorer. Vi tog oss i säkerhet med ännu en roadtrip med massa sång och gaming-snack. Med godis is munnen och chips i påsen vill vi nu önska er alla en riktigt fin kväll.

 

Puss puss från Cecilia, Dimi och Emmy!

Related Posts