FFK Ungdom
FFK Ungdom

Dagen inleddes med samling utanför tunnelbaneingången vid Kungliga Tekniska Högskolan.

Efter samlingen tog vi bussen med gänget till Norrtälje och bytte sedan buss till Norrtälje Flygfältet. Där träffade vi piloterna som skulle flyga oss till Gävle och tillbaka till Norrtälje.

Efter lite snack och besättning tog vi fram kartorna och pennorna. Varje grupp var 3 pers inklusive piloten. Självklart glömde vi inte fika! En av ledarna, Jocke, hade fixat en jättegod äppelkaka! Dagens huvuduppgift var spaning, ena rutten skulle en YP`are spana och andra rutten skulle den andra spana. På grund av omväxlande väder var vi tvungna att ta fram en alternativ färdplanering utifall att vädret skulle bli sämre innan vi kom fram till gävle.

Första planet iväg var en Cessna och efter det följde alla andra flygplan. 4 flygplan och 12 personer var i luften strax efter kl 11.00 , spaningen gick utan problem till Gävle där vi tog lunchpaus vid Gävleflygklubben. Det var ett mysigt ställe. De två plan som landade först startade tidigare än andra efter ett spanarebyte. Strax efter start började vi följa rutten via kusten och försökte rekognosera de platser skulle undersöka. Flygningen gick utan problem och alla hade gjort sitt arbete otroligt bra. Dagen började ta slut efter vi tog bussen från Norrtälje till Stockholm. Många skulle ta tunnelbanan hem så åkte vi tillsammans med nästan alla deltagare till centralstationen.

Ett stort tack till FiG AB nord för att vi fick öva tillsammans med er och tack Hampus som fixade allt!

Vi ses igen/

Ilkay

Related Posts