FFK Ungdom
FFK Ungdom

Blogginlägg Långtora del 1

Blogginlägg Långtora del 1

Hej hej!

Idag åt vi frukost klockan 08:30. Det bjöds på yoghurt med flingor, mackor och ägg. Efter frukosten började vi gå mot flygfältet, det är en promenad på ungefär 10 minuter. 

Trots det dåliga vädret igår visade det sig att denna dag bjöd på massa av flyg. Gabriel gick igenom lite om vad som skulle hända idag och sen tog Lars-åke över. Han gick igenom vad luft och aerodynamik är. Vi fick också lära oss lite om olika vingformer och dess skillnader. När klockan slog 12 var det dags för lunch, det blev pastasallad med festis.

 

 

När alla hade ätit upp hade Anders en genomgång på planen vi skulle åka i. Jag (Ronja) var den första att få flyga. Vi alla fick testa på att styra, och vi fick även uppleva 0 G. Det blev även en liten flyguppvisning med inverterad flygning av Gloria och Thomas över fältet. En reporter vid Enköpings posten tog bilder och gjorde ett reportage till tidningen. Som tidsfördriv medan resten av gänget flög lekte vi “grinden” och åt frukt. 

Därefter delades vi in i 2 grupper, de som skulle laga mat och de som skulle tvätta och vaxa planen. Först tvättas bogserings-planet, med svampar gjordes den rent med såpa. Sedan rullade de in flygplanen i hangaren. Wilhelm (vårt huvudvittne) säger att det var kul, och nödvändigt. Han iakttog på avstånd när Alexander och Theodor flög. 

Vid stugorna lagade den andra gruppen tacos. Efter ca en timme efter att maten var klar kom Wilhelm och de andra tillbaka och vi kunde njuta av maten tillsammans. I skrivande stund sitter vi ute på ljugarbänken och skriver denna blogg om idag. Det roligaste idag var att flyga och avslutet på kvällen. 

 

BYEEEEE #RONJA #FREY #LIAM #JOHN 

 

Related Posts