FFK Ungdom
FFK Ungdom

Långtora läger del 2

31: a juli: Lägrets tredje dag, gruppens andra och sista flygning.

Frukost serverades 8:30. Alexander, en man i höjden av tonåren, åt 15 av 21 serverade ägg. Briefing 9:30: Ett inte allt för bra väder, men inte heller för dåligt, stod för dörren. Det skulle bli ont om god termik; vinden skulle slå om under dagen; regn inför natten. En ärevördig senior och lärare besökte oss, Leif (Leffe) Eriksson, som flugit sedan 18 års ålder.

Därefter en kort introduktion i att kommunicera (veva och peka) med bogserplanet inför start. Det aktuella planet för dagen var SE-IYE, en PA-25 Pawnee. Vidare glidflygplanen, vars dagliga tillsyn gruppen introducerades inför. Bland annat skulle det säkerställas att vingarna satt fast, och att det inte fanns några befjädrade lik under luftbromsarna.

Några individer lär sig varför man inte ska, ”Buzz the buss”

I väntan på att få flyga försmäktade deltagarna vid en antikvitet, som ställts upp vid ena änden, i hörnet, av landningsbanan. Denna antikvitet, en SCANIA buss av äldre märke, förmådde föga mer än att backa. Det var jättekul! Vid detta läge serverades pastasallad och saft. Det bjöds på hallonsaft, och päronsaft. Liksom den esoteriska allmogen emedan päron är gift, förstår man att alla som tog den dog (invändigt, dvs). Vi flög i en turordning inverterad mot vilka som flög under längst tid dagen innan.

En väldigt rökfylld buss (PS. Vi röker inte)

Bland medlemmarna, medan de väntade på att få flyga, förekom diskussioner om varför vi är som vi är. Alexander, som vi lärt känna tidigare, äter nämligen själv gott, men verkar inte ha förmågan att bli mätt. Vederbörande hade vid aktuell tidpunkt inte matat sin Tamagotchi sedan 2007.

Till deltagarnas stora nöje avrundades så dagen med melon. Tydligen tar det 7 år att bryta ner för naturen i Sverige. Alexander, den unge och hungrige dispositionen, fick till sin stora sorg aldrig lov att köra golfbilen, vilken definitivt inte ämnade tävla med bogserings-planet. Istället användes den för att dra planen över banan.

En, ”liten” måltid för den hungrige dispositionen

Till middag har gruppen i skrivande stund att se fram emot hamburgare. Vid matbordet hade vi ett litet snack om allt som hade hänt på lägret. Flyg, prat om flygkrascher och cigarettlungorna vi hade fått från bussen var jämt diskuterat. Att det och så mycket mer har hänt inom några få dagar är exempellös, men vi förväntar inget mindre från FFK.

 

Noah, Wilhelm, Theodor & Alexander

Related Posts