FFK Ungdom
FFK Ungdom

Den första juli var den tredje dagen på Bungelägret. Vi startade dagen 07.30 med frukost på Bunge vandrarhem och sedan begav vi oss mot hangaren. När vi kom till hangaren fick vi reda på att vi inte kunde flyga eftersom det blåste kraftigt. Vinden skulle hålla i sig hela dagen så vi fick ha teori istället. Vi hade två lektioner som var om TBOS (Ta bild och sänd) och fotografering. TBOS är ett program FFK använder för att skicka bilderna som tagits med kårens kameror till uppdragsgivaren under ett uppdrag. TBOS visar vart och när bilderna är tagna genom att spåra kameran som bilderna tagits med.

När vi haft dagens två lektioner fick vi ett schema över vad resten av dagen skulle gå ut på. När schemat presenterats, fick vi ett uppdrag som skulle kompensera för den inställda flygningen. Uppdraget gick ut på att lära känna TBOS på bästa sätt från marken. Vi blev indelade i fem olika grupper som blev minibussarnas besättning. Alla enskilda grupper fick en förare från ledarna och sedan ritade gruppen upp rutten för eftermiddagens uppdrag. Vi skulle åka runt på Fårö och ta bilder på specifika objekt under färden, ex. fårös informationstavla, raukar och Solhaga camping. Efter allt arbete med rutten fick vi äntligen lunch.

Efter en välsmakande lasagne samlade vi ihop oss i grupperna som formats under förmiddagen och begav oss mot Fårö i varsin minibuss. Vi tog oss över med färja och påbörjade uppdraget. Efter att ha åkt en stund längs kusten och fotat så många raukar att TBOS-systemet givit upp kom vi fram till langhammars hammare där vi samlade ihop oss för en kort paus. Här fann vi bland annat Hoburgsgubben, en känd rauk. Snart var det åter dags för avfärd, men det ursprungliga uppdraget avbröts och vi beordrades istället att ta oss till närmsta badställe.

Vi anlände snart vid Sudersandsviken på norra Fårö, en vit sandstrand som just idag var mycket blåsig. Några begav sig trots allt ned i vattnet, vissa täckta med överlevnadsdräkter och nästan alla bärandes en uppblåsbar flytväst mycket lik de vi bär i flygplanet då vi spanar över vatten för att prova hur det känns. Vi erbjöds även solbullar till fika som knastrade härligt mellan tänderna av uppkastad sand. Sandiga från topp till tå begav vi oss hemåt, nu med uppdraget att fota så många intressanta objekt som möjligt. Nu väntar en smaklig måltid som tillagats av Bungemupparna medans Murgröna plockat FOD (Även kallat sådant som ej skall återfinnas på plattan eller i närheten av flygplanen).
Snipp snapp snut, så säger deltagarna i Blå Lagunen klart slut!

Related Posts