FFK Ungdom
FFK Ungdom

Vi var borta en dag men vi lever ännu.

Senaste dagarna har varit fartfyllda och händelserika.
Speciellt våran torsdag var fullproppad av saker att göra. Ett besök hos Visbys flygplats där vi fick se kontroll tornet och en del av mekaniken bakom det hela. Vi fick lunch i Almedalen och släpptes sedan på fri fot i byn. Den mest populära butiken blev vid slutet av dagen Kränku med alla deras te-sorter. Glass i stora lass och vi återvänder till lägret. Där blev det en Gotländsk fem kamp med sportar många av oss aldrig hört talas om. Har du kastat en platta av järn, en lång stock eller suttit på en stock och haft kuddkrig? Det har vi men dagen var inte slut riktigt än.
Gårdagen slutade med ett plötsligt informations möte om morgondagens flygning. Stormen Klas har kommit till norra Gotland. Vi har fått uppdraget att flyga till och fotografera krisplatser med tre mål. Först sök runt Bungeviken efter driftande båtar och efter det skulle man undersöka korsningar och vägar efter framkomlighet. Sist men inte minns fanns det en vilsen man i skogen som behövde vår hjälp, ett samarbete med Missing People. En ungefär ide av tre platser som ska sökas inte inklusive hembasen. Efter att vi blivit uppdelade i grupper av två fick man börja och alla deltagare klämde ihop sig i samlingsrummet för att ta fram morgondagens kurser.
Grupperna gjorde redo det sista på morgonen innan flygningarna började för halva gruppen medan den andra halvan fick chansen att pröva på rollen som flygledare. Alla flyg ska dokumenteras och hållas koll på under resan vilket görs från vårat lilla kontrolltorn i form av en grön låda med nytvättade fönster. I flyget fanns en som navigerar och en som har kameran i ansiktet hela vägen. Vi fick tyvärr inte köra planet på egen hand.
Som sagt, fullproppat.

Ps. Ja, vi blev väckta till Top Gun musik idag igen.

Related Posts