FFK Ungdom
FFK Ungdom

Bungeblogg dag 3

Efter betydligt bättre sömn än tidigare kvällen så väcktes de flesta av trumpeten i morse. Efter en uppiggande frukost i solen så förberedde sig raukarna för att leverera morgonens väderrapport, och sedan var schemat i full gång. Grupp 2 var först ut att flyga enligt vår tidigare driftfärdplan medan grupp 1 utbildades i meteorologi och TBOS (Ta Bild Och Sänd), där vi fick reda på bland annat hur man läser av moln och väder hur betydelsefulla bilder är, kunskaper vi kommer ha mycket användning för under veckan.

 

“det var bra med lektioner, men flygningen var deftinitivt höjdpunkten”

 

Dagens runda var lite mer svårnavigerad med fler rapportpunkter. Många av målen var kyrkor, och på gotland finns det ca 80 stycken så man behövde vara noggrann för att hitta rätt.

Flygturen dramatiserades något av en brand i närområdet och kursen ändrades något för att ge plats åt vattenbombare som släckte den under förmiddagen. Ett favoritevent var cirkuleringen runt kalkbrottet blå lagunen.

 

På pauser under dagen lekte vi lekar som 15, Ninja, Kejsaren Gillar Kaffe Men Inte Te och fyllde regelbundet på blodsockret med frukt och bullar. Nu väntar vi på att maten ska bli klar medan Ringmuren nattar flygplanen, och imorgon är det vår tur. Vi hörs imorgon!

 

Hälsningar,

Den bästa gruppen Raukarna

Related Posts