FFK Ungdom
FFK Ungdom

Bungelägret fortsätter!

Det intensiva lägret på Gotland har fortsatt som planerat. Deltagarna har nu även fått prova på TBOS, radiokommunikation samt Human Factors and Limitations. Onsdagen tillbringades i Visby och ungdomarna minglade bland politiker och annat nyfiket folk på Almedalsveckan. Hela gänget besökte även Sjöinformationscentralen där de fick höra på ett intressant föredrag om FFK:s samverkan med den militära marinen.  Efter besöket rullade gruppen vidare i Bungebussarna mot Högklint och pastasallad!

Trots busigt väder har alla fått flyga varje dag i de fina flygplanen, och idag övades det på att fotografera mål på marken samtidigt som de skulle navigera sig fram. Idag överraskades även deltagarna av ett besök från Search-and-Rescue-helikoptern med besättning vilka berättade hur det är att jobba som samhällshjältar. Medan en grupp fick klämma och känna på SAR-helikoptern fick resten en rundtur i Bunge Flygmuseum där det provsatts i både Lansen och Draken. Besöket var inspirerande för många och som grädden på moset uppvisade SAR-besättningen hur en vinschning går till innan de flög tillbaka till basen i Ronneby.

Imorgon är det avslutning och på lördag går båten tillbaka till Stockholm. Gänget blir bara tajtare och tajtare och det känns redan nu att det kommer bli jobbigt att säga hejdå till alla. Tur att det kommer en återträff i augusti och att det finns andra YP-aktiviteter där vi kan träffas igen!

Related Posts