FFK Ungdom
FFK Ungdom

Bungelägret igång!

Sedan i söndags har det lilla flygfältet Bunge på norra Gotland varit bebott av ett störthärligt gäng ungdomar från Stockholmstrakten. Det årliga flyglägret I have a dream, samordnat av FFK Stockholm, går av stapeln för 10:e gången i rad tillsammans med ett entusiastiskt gäng deltagare mellan 14 och 20 år.

Trots ovanligt otur med vädret har deltagarna hittills fått komma upp i luften två gånger var, och fler turer står på schemat. Även teorilektioner i Flygplanslära, Meteorologi och Navigation har provats på. Idag har deltagarna även fått vara navigatörer på flygturerna enligt de rutter som de själva ritat ut på kartor under navigationslektionen. Trots lite tveksamt väder gick detta alldeles utmärkt.

Utöver det flygrelaterade så är lägerandan i topp. Redan på båten över till Gotland blev gruppen ett sammansvetsat gäng, och sedan dess har det bara blivit roligare och roligare. Teambuildingövningar, spontana lekar samt bad vid den traditionella blå lagunen har bidragit till att många nya vänskapsband redan har knutits.

Avfärden tillbaka till Stockholm går av stapeln på lördag, men innan dess är det mycket roligt inplanerat. Förhoppningarna är att när veckan är slut kommer det ha tänts många nya flygdrömmar inuti dessa härliga ungdomars hjärtan. Risken är bara att lägret blir för kort…

 

Navigationslektion Bunge 2014
Navigationslektion
Kvällstur till hamnen, Bunge
Kvällstur till hamnen
Ett par tvillingpar!
Ett par tvillingpar!

 

Tvättning av flygplan, Bunge 2014
Tvättning av flygplan

 

Related Posts