FFK Ungdom
FFK Ungdom

Dag 2: Sommarläger med Young Pilots Blekinge 2016

2016-06-17, dags för dag två av Young Pilots Blekinge Sommarläger 2016.

 

Idag blev vi väckta klockan 07:00, gjorde oss i ordning och gick för att äta frukost i F17 restaurang. Frukosten var god. När vi ätit upp begav vi oss tillbaka till logementet för att borsta tänderna. Efter det begav vi oss till bilarna för att åka till flygledartornet, för dagens första aktivitet: studiebesök. Många av deltagarna hade aldrig tidigare besök det nya tornet.  Vi välkomnades av Daniel och Marie som höll i en introduktion om vad det finns för arbetsuppgifter inom flygledningen. Efter introduktionen välkomnades vi upp i tornet. Några tog trapporna och andra tog hissen.  De som tog trapporna ångrade sig nog snart, då tornet är 34 meter högt.

Väl uppe berättade Erika för oss om sitt jobb. Trots värmen där uppe var det trevligt och intressant.

Dagen fortsatte med att vi hade briefing inför flygpass. Detta flygpasset handlade om att hitta olika mål som skulle fotograferas. Eftersom vädret inte riktigt var på vår sida var det lite dålig sikt och svårt ljus, vilket inte gjorde det till en enkel uppgift att fota från planet. Deltagarna skötte dock detta bra och det blev många kanonfina bilder.

Efter lunchen begav oss till Boda Borg i Karlskrona. Boda Borg är lite som Fångarna På Fortet; olika uppgifter som ska lösas på tid, både fysiska och logiska. Efter 2 timmar var alla helt slut och det började bli dags att åka tillbaka till BFK för att lyssna på Jan-Otto Kleremark som berättade om livet som dels SAS-pilot så väl som fältflygare. Vi var lite trötta och ofokuserade, men det var ett mycket intressant föredrag, så humöret var på topp.

 

Efter middagen var det återigen dags att hala flaggan. Innan dess gick några från gruppen bort till gamla hangaren och tittade på det som fanns där, med andra ord, hemmabyggen!

Trötta men glada åkte vi sedan tillbaka till logementet för dusch och sedan filmkväll. Filmen som visades var Hot Shots, vilket var mycket uppskattat av alla. Efter filmen hade vi en liten stund ”fri lek” innan det skulle vara tyst. De som inte hunnit duscha tidigare passade på nu, medan vi andra spelade kort eller bara umgicks.

Klockan 23:00 skulle det vara tyst och snart sov alla lägerdeltagarna tungt i sina sängar. En lyckad dag! (Trots regn)

jasså          kanonbra               ladda ned

Related Posts