FFK Ungdom
FFK Ungdom

Dag 2 YP Regionläger Uppsala

Vi började dagen med uppställning utanför rummen kl. 06:50 i civila kläder för att efter frukost bege oss mot Tierp, med buss så klart. Så långt orkar vi inte marschera. Vädret såg inte ut att bli något vidare kvällen innan men vi hade tur och det såg ut att bli fint väder under dagen.

Förväntningarna för dagen var skyhöga, äntligen skulle vi få flyga! Vi ville fort upp i luften så klart men först skulle vi hälsa på piloterna och de andra vid flygfältet och dela in oss två och två för få ett flygpass i en av de två Cessna 172:orna som var där. Innan man flyger ska en yttre tillsyn av flygplanet göras. Allt såg bra ut och vi var redo att flyga. De flesta tyckte nog att det var oerhört kul att flyga. Jag gjorde i alla fall det! En deltagare fick sitta i framsätet med piloten och spaka och den andra deltagaren satt i bak och njöt av utsikten. Senare böt vi platser så att alla fick sitta i fram. Mellan flygningarna underhöll vi oss med att spela kubb och mölkky – svinkul! En kort tur fick de flesta i ett segelplan också. Några fick en längre tur då vädret var på deras sida. Men bara skoj hade vi inte. En METAR-/TAF-lektion var inplanerad. För vissa var det helt nytt medan det för andra var en förfriskning av minnet. Jodå, vi hade skoj även här. Intressant var det men man blev lite sömnig av att sitta instängd i en liten lektionssal.

YP Region mitt Uppsala dag 2 pfi

YP Region Mitt Uppsala dag 2 flyga

YP Region mitt Uppsala dag 2 flygdag

I samlad trupp marscherade vi in på McDonalds och åt en gemensam middag. Väl tillbaka på den f.d. flottiljen väntade en liten överraskning. Vi skulle resa tjugomannatält, utan instruktioner! Två lag skulle resa ett varsitt tält på 30 minuter. Det ena laget hann på tid tror jag, dock så hade de tidigare erfarenheter vilket andra laget inte hade men det var ingen tävling så det gjorde inte så mycket. Huvudsaken var att vi lyckades få upp tälten tillslut och det gjorde vi!

Nu sitter vi och äter kvällsfika på soldathemmet och ser framemot morgondagen. Vi hörs imorgon!

/Felix, Max och Samuel

YP Region mitt Uppsala tältresning

YP Region mitt Uppsala dag 2 tältresning 2

Related Posts