FFK Ungdom
FFK Ungdom

Dag 4 Regionläger Mitt

Hejhej bloggen!

Regionlägrets sista heldag var precis som de tidigare dagarna, fylld med upplevelser! Under dagen har vi gjort en hel del studiebesök! Dagen började med att vi marscherade till muséet som finns här på garnisonen! På muséet fanns det en hel del intressanta föremål, exempelvis robotar, en kraschad vinge från en Mustang m.m. och vår guide var väldigt kunnig!

DSC05601

 

Innan lunch skulle vi också hinna med ett besök på StrilS, stridsledningsskolan, det är de som utbildar stridsledare och luftbevakare! Efter föredraget fick vi se deras simulatorer, de visade oss hur det kan se ut över Sveriges luftrum, hur man ser skillnad på civila- och stridsflygplan m.m. Det var väldigt intressant och man blir lite sugen på att gå med i försvarsmakten! Till lunch anslöt kårchefen för FFK för att kolla vår verksamhet, vi tror att han blev mycket nöjd!

DSC05619

Efter lunchen gjorde vi det sista studiebesöket för dagen, det var på airside! Där fick vi en genomgång av R3-personalen (de tre R:en står för Räddning, Röjning och Reparation), de visade oss diverse vapen bland annat AK5c och pansarskott! Vi fick även se hur det går till vid minröjning och om man ville fick man pröva deras utrustning! Sjukvårdarna visade oss deras tre brandbilar och övrig utrustning, vi fick dessutom pröva på att åka bandvagn och brandbil samt känna på trycket från en av deras brandslangar!

Kvällen avslutades med en finmiddag i för en gångs skull civila kläder! Ordförande Anna Symmons från den centrala styrelsen gjorde ett snabbt besök! Sen kollade vi på film, Top Gun är obligatorisk men vi såg också den tecknade filmen flygplan!

DSC05623

Related Posts