FFK Ungdom
FFK Ungdom

Dag 4: sista dagen!

Då var sista dagen på Young Pilots Blekinge Sommarläger 2016 avslutat och det var med mot till hjärtat som vi alla sa Hej då till varandra efter fyra härliga dagar.

Idag började vi morgonen, vid 7, med att äta frukost i kasern och sedan gällde det städning för samtliga. Efter städning var det ett planerat studiebesök på fällthållningen. Denna blev tyvärr inte av vilket ledde till lite mer fritid eller som det kallades “Fri lek” på Blekinge Flygklubb, vilket för många innebar diverse kortspel, innan det var dags för briefing inför dagens avslutande flygpass.

Flygningen gick ut på flera olika moment och sträckte sig tilll väster om flygplatsen, nere i från Bräkne Hoby och upp till Fridafors. Momenten bestod bland annat Vägspaning längs E22 efter en “stulen” lastbil (fast i brist på lastbil blev det en bil), översvämningskontroll längs Mörrumsån och Kraftledningsinspektion från Kyrkhult till ungefär i höjd med Backaryd. Flygningen tog runt 45 minuter och blev lite påverkad av vindarna, det gjorde att det blev lite skumpigt vilket delvis försvårade fotograferingen. Några blev även lite illamående av turbulensen, men alla klarade sig till marken utan att behöva städa upp inuti något plan.

Efter avslutad flygning var det dags för den sista måltiden tillsammans med mycket skratt och prat och där vi även tog en sista skål tillsammans. Efter lunchen var det dags för möte då vi talade om vad vi vill och ska göra under det kommande året och även i början på nästa år.

Som avslutning så samlades vi alla runt flaggstången och hissade ner flaggan innan vi lät våra anhöriga in och vi kunde visa runt dem på Blekinge Flygklubb och även så visade vi flygplanen så klart!

Det har varit fyra härliga dagar med en gäng fantastiska flygintresserade människor som vi inte glömmer i första taget. Sammanhållningen mellan alla var underbar och vad vi lärt oss och vad vi har upplevt har gett minnen för livet. En varm och solig dag var det bästa sättet att avsluta ett fantastiskt läger
Glöm inte att kolla in våran instagram och att följa för exempelvis bilder från lägret @ypblekinge

På grund av tekniska problem kommer det inga bilder med inget här inlägget. Däremot finns det mer av den varan på instagram!

Related Posts