FFK Ungdom
FFK Ungdom

Dag 4: Västerås flygläger

Idag har vi varit borta vid Västerås flygplats (Hässlö) och besökt samt lärt oss massa saker! Först  så gick vi till muséet  och fick en liten guidad tur utav Jacob holländer som kör flyguppvisningar med ett par olika flygplan. På muséet fanns en hel del olika flygplan, bland annat Draken, Viggen, Tunnan, Vampires m.m.!

När vi hade kollat klart må museet så besökte vi iTell som har helikoptrar, de kommer även börja skola piloter som är statligt betalda. Helikoptrarna dom hade var bara Robbinson eftersom de är enkla att köra!

Efter det så fortsatte vi dagen med att besöka SAA ( Scandinavian Aviation Academy) där man lära sig att flyga och ta certifikat CPL (Commercial Pilot Licens) och en rad andra saker. Vi fick också ta en titt i deras simulator en Boeing 737-800, givetvis fick vi ta en titt på deras flygplan!

Det sista vi gjorde var att besöka tornet och se samt höra vad dom gör och vilken betydelse det har för flygplanen. Han berättade allt från hur en vanlig dag kan se ut (vilket även innebär att ta emot klagomål angående buller) till vilka extraordinära flygplan som landat på flygplatsen! Kvällen avslutas med lite simulatorflygning, avslutningsmiddag, godis och en frågesport! Imorgon ska vi segelflyga vilket vi ser fram mot!

IMG_5647

Draken på flygmuséet!

IMG_5715

Studiebesök hos iTell!

IMG_5798

Studiebesök hos Västerås flygledartorn!

Related Posts