FFK Ungdom
FFK Ungdom

Dag 3: Västerås flygläger

Idag, den 9/7 har vi gjort allt och lite till! Vi åt frukost vid klockan 8.30. Efter det fick vi en väldigt intressant meterologilektion, vi lärde oss allt från olika molntyper och nederbördstyper till hur man utmärker en inkommande kallfront! Efter det besökte vi verkstaden här på Johannisberg, en ledare plus mekanikern berättade om hur det är att jobba med flygplan och vad arbetet innebär! Vi kollade även på segel- och ultralätta flygplan och fick veta hur man bland annat tar certifikat och vad det kostar!

Alla såg fram emot att få navigera som vi skulle göra på eftermiddagen. Igår gjorde vi en rutt som vi skulle följa idag på nav-rundan, som vi skulle utföra i 3 olika Cherokéer, med 3 olika piloter. Vid 11.30 åt vi lunch, sen stack vi iväg på rutten som vi planerat! Vi startade vår rutt från Johannisberg, och målet var Hässlö flygfält. Det var lite guppigt, men vi kom ner i alla fall till slut! Vi stannade på Hässlö och käkade en glass, sen bar det av hem igen. Vi åt middag tillsammans i form av en utsökt köttfärssås och spaghetti.

Senare på kvällen fick vi en liten ”guidning” i/runt en Cessna Caravan av Claes Johansson. Han berättade om Caravanen, dess motor samt vad man kan använda en Caravan till, vi fick även provsitta den och just denna Caravan använder de för att transportera fallskärmshoppare! Efter detta visade han oss en Super Cub, som man använde mest förr i tiden, men även till vissa evenemang idag och den är tydligen väldigt trevlig att flyga! Även denna fick man provsitta! Så avslutar vi dagen med en tävling i olika moment i flygsimulatorn, till exempel är att man ska nödlanda utan motorkraft på ett gräsfält samt landa på ett hangarfartyg med en Cessna.

Mina förväntningar ligger till största del på fredagen, då vi ska vinscha med segelflygplan, och sen ska vi grilla hamburgare med våra familjer. Det ska bli väldigt roligt!

IMG_5198

Genomgång av kartan innan flygningen!

IMG_5254

Navigationsrundan!

IMG_5536

Tävling i simulatorflygning!

Related Posts