FFK Ungdom
FFK Ungdom

Dag 2: Västerås flygläger

Idag har vi lärt oss hur dom vanligaste instrumentdelarna fungerar samt lärt oss vad de är till för.  Vi har också lärt oss lite om metrologi och hur man gör enkla färdrutter på en karta och hur man sen följer den på enklaste sättet. Under dagen har vi också flugit en hel del med den simulator som vi har här på klubben, det har flugits allt från cessnor till 747:or och man kan till och med ”flyga” över Västerås!

Idag har vi också varit vid sjön och testat torrdräkter som spanarpiloter använder  när dom flyger över sjöar en längre stund. Dessa överlevnadsdräkter räddar liv, då de håller piloterna flytande samt att man håller kroppsvärmen längre än vad man skulle gjort utan dem! Det var en upplevelse att bada med dem kan man verkligen säga, när man hade dem på sig kände man sig som en Michelingubbe!

Imorgon (9/7-14) ska vi få ett test på vad vi har lärt oss idag med navigation och kommunikation i flygplan. Vi ska nämligen ut och åka på en längre flygtur runt Västerås med en rutt som bara vi elever har på våra kartor och på detta sätt ska vi guida våra piloter till vår destination från punkt till punkt!

 

 

IMG_4953Radiokommunikation, en praktisk övning där vi lärde oss hur man kommunicerar med flygledartornet!

IMG_5025

Lite kartpreparering inför morgondagens flygning!

Related Posts