FFK Ungdom
FFK Ungdom

Dag 1: Västerås flygläger

Första dagen på Young Pilots Västerås flygläger har varit riktigt kul! Dagen inleddes med att vi samlades kl 14.00 på Johannisberg segelflygklubb, där fick vi dels träffa ledarna samt de andra deltagarna ( vi är sex deltagare totalt samt tre ledare)! När föräldrarna gett sig av  var det dags för lära känna- övningar i form av ”lappleken”, en namnlek och en kort presentation om oss själva! Därefter var det dags för middag, medan ena gruppen lagade mat gick den andra runt på flygfältet och kollade på flygplan, vilket var mycket lärorikt! T.ex. fick vi lära oss skillnaden mellan en Piper Cub och en Piper Cherokee, dessutom fick vi provsitta några olika flygplan!

Efter middagen var det dags för dagens stora aktivitet, nämligen flyga över Västerås samt modellflyg! Kaj berättade lite om olika modellflygplan och efter det flög halva gruppen medan den andra flög modellflygplan! Vissa hade aldrig flugit vare sig modellflygplan eller en vanlig Pa28:a men det uppskattades av alla! Lite kul att Kaj även tog med sig sin Super Cub (modellflygplan dock) och visade upp den, ca 1 m i spännvidd! Och ibland har man tur! 2 st Sk50:or (safirer) hade just landat och vi fick ta en titt på dem och piloterna berättade lite kort om hur det är att flyga safir m.m. Därefter taxade de ut mot banan och tog en sväng över fältet, för vår skull! Det var riktigt nice!

Vi ser fram mot en vecka här på Johannisbergs flygfält och vi har hört att vi kommer få göra en hel del som att t.ex. pröva överlevnadsdräkter, så följ oss här på hemsidan så får du veta mer om vad vi gör!! See ya!

IMG_4797

Lite flygning på kvällen!

IMG_4651

Modellflyg!

 

Related Posts