FFK Ungdom
FFK Ungdom

Dag 4 YP Regionläger Uppsala

Idag var det lite tungt att gå upp på morgonen, både för att många var trötta plus att det var sista heldagen på lägret, det var tråkigt att veta att vi snart ska skiljas åt.
Vi började morgonen som vanligt genom att äta frukost. Därefter gick vi till museét som finns på området. Museét skildrar historien om F16 som svensk jaktflottilj, och det visar alla plan som har funnits på flottiljen sen den startades 1943. Vi tyckte att det var väldigt intressant och lärorikt att besöka museét. Alla här är ju flygintresserade så det passade oss väldigt bra!

YP region Uppsala 2015 dag 4 museum 1

YP region Uppsala 2015 dag 4 museum 2

Efter museét marscherade vi bort till STRILskolan. Vi gjorde ett studiebesök och fick en föreläsning om vad de gör och deras historia. Föreläsningen handlade även om incidentberedskapen som ska avvärja kränkningar och händelseförloppet vid en incident då man skickar upp stridsflygen. Vi fick även titta på en simulator för luftövervakningssystem. Vi fick ett intresse för avdelningen och funderingar på att söka tjänst där i framtiden. Och vi fick ett väldigt bra råd; allt är möjligt om man bara vill!

YP region Uppsala 2015 dag 4 stril 1

Efter en mycket god lunch som bestod av den klassiska ärtsoppan (det är ju torsdag!) och pannkakor, sedan begav vi oss mot R3. R3 står för Räddning, Röjning och Reparation, det är de som håller flygplatsen öppen så att planen kan landa och lyfta säkert. Vi fick titta på deras brandbilar, utrustning och såklart ställa massa frågor! Det var kul att vi fick gå runt och röra utrustningen och se vad de använder sig av i sin dagliga tjänst. En del av oss var intresserade att jobba där sen så det var extra roligt för dom!

YP region Uppsala 2015 dag 4 r3 1

YP region Uppsala 2015 dag 4 r3 2

Eftersom det är sista kvällen idag så käkade vi en fin middag, trerätters! Det var supergott, alla var mätta och nöjda efteråt. Ledarna hade planer efter middagen, vi lekte massa lekar och åt chips och godis. Vi hade jätteroligt och kvällen var riktigt bra avslutning med ett riktigt roligt gäng! Det är tråkigt att vi bara har några timmar kvar tillsammans, men detta lägret är något som vi tror att alla kommer minnas länge!

/Axel N, Axel E, Jennifer

YP region Uppsala 2015 dag 4 finmiddag 1

Related Posts